“Waarom zou je naar Marokko willen gaan?”, vroeg mijn moeder toen ik mijn familie vertelde over mijn plannen om te gaan biken in Noord-Afrika. “Een toilet is daar gewoon een gat in de grond!” Mijn moeder is in de jaren ’60 in Marokko geweest en vertelt maar wat graag hoe ze er één dag doorbracht, zag dat men daar krantenpapier als toiletpapier gebruikte en meteen de volgende veerboot terug naar Spanje nam.

Endurotrip in de Hoge Atlas

“Ik ga er fietsen, mam, hoe de toiletten er zijn maakt me niet uit”, antwoordde ik plagerig. Pas na een vermoeiende dag van 12 uur hiken en fietsen bezocht ik voor het eerst een ‘gat-in-de-grond-toilet’. Ik hoorde in mijn hoofd alleen maar de stem van mijn moeder die vroeg waarom ik zo nodig naar Marokko wilde…

Lees het volledige artikel in het online Bikefreak-magazine nummer 91. Meld je GRATIS aan als abonnee op deze pagina

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!