De evolutie van high performance 29ers is niet te ontkennen. Of je nu naar een ranke crosscountryfiets of een shockproof downhillbeest kijkt — deze fietsen hebben bewezen dat ze overal toe in staat zijn en niet te vergeten, je een hoop rijplezier bezorgen.

SRAM Roam 60 29 voorwielSRAM Roam 60 29 achterwiel

Het produceren van een goed 29″ wiel vereist een doelgerichte bouwwijze, want gewoon een kleiner wiel groter maken betekent niet automatisch dat het beter is. Een goede wielset voor deze fietsen ontwerpen betekent dat je moet begrijpen dat dit nieuwe wiel moet kapitaliseren op de snel rollende eigenschappen die ze kunnen leveren, terwijl ze anderzijds ook licht, efficiënt, responsief en vooral speels moeten zijn.

Sneller, steviger, speels. Meer is beter!

Om dit te kunnen bereiken voor de nieuwe SRAM Roam 60 29-wielen, is het aantal spaken verhoogd, het spaakpatroon veranderd en is er een nieuw naafontwerp gemaakt. Wanneer je deze veranderingen optelt, krijg je een lateraal stijf wiel, waarmee je een kuipbocht in kunt rammen en snel uit de bocht kunt sprinten. Een torsiestijf wiel dat meer responsief aanvoelt en je een snellere acceleratie geeft — een wiel dat je de juiste hoeveelheid radiale stijfheid geeft voor de best mogelijke tractie. Een aangename verrassing van de nieuwe SRAM Roam 60 29-wielen is dat uit tests blijkt dat ze bovendien erg stevig zijn.

Specificaties

Aantal spaken 28
Spaakpatroon 4 cross
Type spaken straight pull
Afwerking unidirectional carbon fiber / matte clear coat / bake-on labels / decal pack inbegrepen
Interne velgbreedte 30 mm
Velg carbon clincher / hookless / tubeless ready / asymmetrisch profiel
Naven Double Time — freewheel met vier pallen / Speedball afgedichte lagers / 6 bolt disc
Spaaknippels messing
Compatibiliteit cassette SRAM XD / SRAM/Shimano MTB
Compatibiliteit vooras QR / 15×100 mm — normale of torque caps / Boost 15×110 mm — normale of torque caps
Gewicht voor: 835 g — achter: 955 g

Info

Adviesverkoopsprijs: € 919 — € 1021

www.sram.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!