Shimano introduceert twee nieuwe productspecificaties voor de e-MTB en de enduro/trailmarkt: nieuwe 165 mm e-MTB Hollowtech cranks (FC-M8050) en 4 piston hydraulische remcalipers (BR-M8020).

165 mm Hollowtech-cranks

Shimano FC-M8050 cranksDe huidige cranksets voor Shimano Steps komen in Hollowtech en Solid met lengtes van 175 of 170 mm. Nu introduceert Shimano een paar kortere Hollowtech-crankarmen met een lengte van 165 mm, die meer grondspeling toelaten, minder kans hebben dat je pedaal tegen de grond komt en een geoptimaliseerde lengte hebben om je cadens hoog te houden. Uiteraard bieden deze kleinere crankarmen een betere maat voor kortere rijders.

4 piston hydraulische remcalipers

Shimano BR-M8020-remmenDe nieuwe hydraulische calipers komen uit in de lijn Deore XT en zijn ontworpen voor een meer agressieve remstijl. De remmen hebben het Shimano’s ICE-technologie-hittemanagementsysteem, wat te zien is aan het ontwerp van de caliper, de compatibele rotors en remblokken.

Net als de normale M8000-remmen met 2 pistons kun je bij deze remmen ook One-Way Bleeding toepassen en zijn zowel het bereik als het aangrijppunt van de remhendels in te stellen. Het verschil is dat er nu vier ceramische pistons gebruikt worden, wat een toename van stopkracht in vergelijking met de normale BR-M8000-unit betekent.

Info

www.shimano.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!