Er is een duidelijk onderscheid tussen mountainbikerijders. Aan de ene kant zijn er de cross-country- (XC)/marathon-rijders die houden van stijve, lichtgewicht en strak te bedienen onderdelen en fietsen. Aan de andere kant zijn er de trail/enduro-rijders die onderdelen willen die robuuster en duurzamer zijn en de stabiliteit en de controle van hun fiets verbeteren om het extreme rijgedrag aan te kunnen.

PRO is de uitdaging aangegaan voor trail/enduro rijders en heeft de optimale combinatie van stuurpen en stuur gemaakt om aan hun rijstijl en rijbehoeften te kunnen voldoen.

Pro Tharsis enduro/trail stuur en stuurpen

Het nieuwe lichtgewicht Tharsis 3FIve carbon stuur is gemaakt van hoogwaardige T800 carbonvezel en weegt nauwelijks iets met 198 gram, maar dat doet desondanks niet af aan de prestaties voor de veeleisende hedendaagse enduro/trail rijders. Het oversized 35 mm klemoppervlak verhoogt de stuurstijfheid en biedt meer stevigheid met een stuur dat nog steeds voldoet aan de eis om prettig in de hand te liggen.

Het Tharsis 3FIve carbon stuur heeft een 20 mm rise met 9 graden backsweep voor een betere gewichtsverdeling en is 800 mm breed maar kan tot 720 mm worden ingekort voor een perfecte houding. Een lichtmetalen AL-7050 Tharsis 3FIve stuur is ook leverbaar in dezelfde specificaties, maar met een gewicht van 270 gram.

Pro Tharsis enduro/trail stuur en stuurpen

Om plaats te bieden aan de nieuwe 35 mm grotere klemoppervlak op het stuur, is ook een nieuwe CNC gefreesde Tharsis-stuurpen beschikbaar. Deze lichtmetalen 7050 stuurpen weegt 150 gram en is leverbaar in 35 mm, 45 mm en 55 mm lengtes, met een hoek van 0 graden en een stackhoogte van 4 mm.

Info

www.pro-bikegear.com

Magazine Blog © Bikefreak-magazine

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!