Voor modeljaar 2021 zal Magura enkele nieuwe componenten introduceren, alsmede een geheel nieuwe rotor. Door deze producten kun je de populaire MT-brakes verder personaliseren, de prestaties verbeteren en design en ergonomie te optmaliseren.

Magura MDR-P-rotor
Magura MDR-C CL-rotor
Magura MDR-C CL-rotor

De vorig jaar geïntroduceerde MDR-C en MDR-P-rotor, welke een verbeterde stijfheid voor e-MTB’s en gravity-bikes moest zorgen, krijgt nu een aanvulling door middel van meerdere rotor diameters en een center-lock versie. Naast de 6-gaats versie krijgt de center-lock rotor een grotere toepassing op meerdere fietsen. De MDR-P-rotors (e-MTB / Gravity) zijn verkrijgbaar in 180mm – 203mm – 220mm, de MDR-C CL zijn verkrijgbaar in 160mm – 180mm – 203mm. Prijzen: MDR-C: € 30,- / MDR-C CL: € 35,- / MDR-P: € 55,-.

Magura HC Wide-Reach-remhendel
Magura HC Wide-Reach-remhendel
Magura HC Wide-Reach-remhendel
Magura HC Wide-Reach-remhendel

Een eveneens nieuw Magura-product is de HC Wide Reach-remhendel. Een remhendel die op verzoek van Downhill Wereldkampioen Loïc Bruni is geoptimaliseerd voor grotere handen, waardoor een betere afstelling mogelijk is. De HC Wide Reach-remhendel is in tegenstelling tot de 3D-printed versie HC Loic Bruni, gemaakt van die-cast aluminium waardoor een perfecte prijs/kwaliteit mogelijk werd. De Magura HC Wide Reach-remhendel kost: € 39,90.

Magura Shiftmix 4-stuurklem
Magura Shiftmix 4-stuurklem

Om Shimano shifters met Magura-remmen te combineren is er voor 2021 een nieuwe Shiftmix 4-stuurklem ontwikkeld. De klem zorgt voor een mooi opgeruimde cockpit bij 12-speed shifters in combinatie met Magura-remmen.

Ook nieuw in het Magura-assortiment 2021 zijn adapters om de grotere rotors te monteren. De adapter zijn verkrijgbaar voor montage van 203mm en 220mm rotors op een Rock Shox Boxxer of Fox-40-voorvork. Ook is er een adapter om van 160mm rotor naar 180mm rotor te wisselen.

Magazine Blog © Bikefreak-magazine

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!