Met het aangaan van partnerships in de mountainbikecompetitie, wil Michelin haar visie op die sport delen en komen tot gezamenlijke innovaties om de best mogelijke banden op de markt te kunnen brengen. Dat geldt voor alle disciplines en overal ter wereld. Steunend op de expertise van de een selectie van de beste mountainbikers ter wereld, benadert Michelin de competitie als een laboratorium op ware grootte waar de banden van morgen onder de meest extreme omstandigheden kunnen worden getest.

Enduro

Voor het tweede achtereenvolgende jaar, wordt de MICHELIN Wild Advanced Reinforced de officiële band voor deze discipline. Hij werd al met succes gebruikt in de Enduro World Series, door Nicolas Vouilloz en Rémy Absalon (winnaar van de Megavalanche 2014) en door Karim Amour (kampioen van de MaxienduroEurocup 2014 en de Roc Enduro 2014).

Vanaf dit seizoen zal ook Jérôme Clementz, kampioen van de EWS 2013, deel uitmaken van het grote Michelin Enduro team dat zich blijft inzetten voor zowel de competitie als de ontwikkeling van banden.

In België rijden bekende Belgisch kampioenen als Johnny Magis en Tom Maes (beiden Yeti Belgium-Urge BP Enduro Team) en Pavel Van Oost (BBC Enduro team) op de MICHELIN Wild Advanced Reinforced.

Cross-Country

Michelin zet haar geslaagde partnership met het BH-SR-Suntour-KMC voort. Dat team bestaat uit grote atleten waaronder Julie Bresset (Olympisch kampioene en
wereldkampioene), Maxime Marotte (winnaar van de ROC Marathon 2014), Stéphane Tempier (die met een vijfde plaats heel goed eindigde in het algemeen klassement van de XCO 2014) en Jordan Sarrou (de winnaar van de Wereldcup U23 2014 en de ROC Élite waar hij voor het eerst uitkwam in de koningsklasse van deze sport).

Free Ride

In deze discipline houdt Michelin haar partnership aan met Pierre-Edouard Ferry
(deelnemer aan de Red Bull Rampage 2013 en 2014) en met Louis Reboul en  Yannick Graneiri (die uitkomen in de FMB World Tour).

Info

www.michelin.nl

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!