2+4=3

Magura MT Trail Carbon

Hoeveel remkracht heeft een trail/all mountain-fietser nodig? Hierover hebben de ingenieurs van Magura lang nagedacht. Om de berekeningen te laten kloppen, is er diepgaand onderzoek en een enorme hoeveelheid know-how nodig. Het resultaat van Magura: 2 zuigers achter en 4 zuigers aan de voorzijde!

De prestaties van de MT7 zijn superieur. Met een beetje minder gewicht achteraan en een aangepaste prestatie voor de trails zou deze serie nog meer geoptimaliseerd zijn. De MT8 blinkt op zijn beurt uit door zijn lage gewicht. Tijdens lange afdalingen met volledig geveerde fietsen tijdens langere tochten, willen de rijders een adequate prestatie van met name de voorrem.

Hierom hebben de ingenieurs van Magura de twee zuigers achter van de MT8 gecombineerd met de vier zuigers aan de voorzijde van de MT7 om een nieuw type rem te creëren voor trailbikes met 120-160mm veerweg (27,5″, plus size of 29″, afhankelijk van de bandenmaat): de MT Trail Carbon. Daarom klopt in dit geval de som 2+4=3!

De MT Trail Carbon weegt 332 g en is daarmee 17% lichter dan de MT7 en slechts 5% zwaarder dan de MT8 (299 g). De MT Trail heeft echter nog steeds 100% aan trailprestaties.

Magura MT Trail Carbon

Het gewicht is geoptimaliseerd dankzij Carbolay carbon remgrepen en Carbotecture SL bevestigingspunten. De MT Trail Carbon heeft een glimmend diepzwart carbonontwerp aan het stuur en een high gloss chrome-afwerking op de caliper.

Specificaties

gewicht 332 g (incl. Storm HC rotor)
materiaal stuurbevestiging Carbotecture SL
materiaal remgreep Carbolay
afstand remgreep tot stuur instelbaar met T25
caliper gepolijst chroom
zuigers 2 achter / 4 voor
rotor Storm HC
aangeraden diameter 203 mm/180 mm/160 mm
montage post mount / international standard
adviesverkoopsprijs vanaf € 579,-

Info

www.magura.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!