De nieuwe Magura Cockpit Integration (MCI) is de wereldwijd eerste volledig in het stuur geïntegreerde hydraulische rem. Zonder externe leidingen biedt de MCI een opgeruimde cockpit, een betere aerodynamica en een betere bescherming van de hydraulische componenten. De MCI maakt deel uit van de nieuwe Magura Integration Series.

Magura Cockpit Integration (MCI)

Bij de nieuwe Magura Cockpit Integration zijn alle leidingen en kabels voor het eerst binnenin het stuur weggewerkt. Het resultaat is een opgeruimd aanzicht, tegelijkertijd gepaard gaande met een verbetering van de functionaliteit en een effectieve bescherming tegen mechanische schade bij vallen. Bovendien biedt het ontwerp van de nieuwe MCI, fabrikanten de mogelijkheid om het ontwerp van het frame consequent door te voeren tot in de cockpit.

Magura Cockpit Integration (MCI)
Magura Cockpit Integration (MCI)
Magura Cockpit Integration (MCI)
Magura Cockpit Integration (MCI)

Hoofdbestanddeel van de Magura Cockpit Integration is een trekcilinder die onzichtbaar in het greepgedeelte van het stuur is ondergebracht. De afmetingen van het expansiereservoir en de zuigerdiameter van de MCI komen overeen met de maten die bij de serie Magura MT worden gebruikt. Daarmee beschikt de MCI over dezelfde stabiliteit en remkracht als de conventionele Magura MT-remmen.

De nieuwe Magura Easy Link koppeling bestaat uit een eenvoudige stekkerverbinding tussen de MCI en de remleiding. In geval van onderhoud kan de hele unit zo zonder olieverlies worden losgehaald en gedemonteerd. Een eenvoudige ontluchting van de rem dient op het uiteinde van het stuur met de beproefde Magura Easy Bled Technology te worden uitgevoerd.

Magura Cockpit Integration (MCI)
Magura Cockpit Integration (MCI)

De nieuwe Magura Cockpit Integration zal vooralsnog alleen voorbehouden zijn aan fietsfabrikanten welke het systeem op hun modellen kunnen monteren.

Info

www.magura.com
www.magura-b2b.com

Magazine Blog © Bikefreak-magazine

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!