Bekende merken van motorfietsen, zoals BMW en KTM, maken al lang gebruik van de Magura HC-technologie om hun prestaties te verhogen. De HTC-range van Magura — waar HTC staat voor Hard Core Tech — stamt af van de Magura Powersports-productserie, die alle ontwikkelingen en speciale verbeteringen op details, die ontwikkeld zijn om te voldoen aan de eisen van racen en andere veeleisende toepassingen, combineert. Nu brengt Magura HTC naar de mountainbike.

Een  nieuwe HC remhendel voor verhoogde ergonomische prestaties

Magura HC-remhendelDe HC-remhendel is ontworpen als aftermarket-onderdeel om de ergonomische prestaties van de MT-schijfremmen te upgraden en te optimaliseren. De ergonomie van de korte HC aluminium hendel houdt in dat de hendel op betrouwbare wijze de volledige remkracht kan leveren met de kracht van slechts één vinger. De feedback en ervaring van Danny MacAskill waren doorslaggevend voor het ontwerp en de ergonomie van de 12 mm kortere HC-remhendel. Terwijl de HC-versie niet meer weegt dan de standaard 2-vinger aluminium remhendels, verhoogt hij de ergonomische prestaties enorm.

De nieuwe remhendel is verkrijgbaar als een upgrade voor alle bestaande Magura MT-schijfremmen MT6/MT7/MT Trail (MT8 wordt later nog toegevoegd) van modeljaar 2015. De zwart geanodiseerde remhendels zullen beschikbaar zijn op de markt vanaf eind augustus.

Info

Adviesverkoopsprijs: € 75,80 (per paar)
www.magura.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!