Op 16 oktober 2015 werd Tehava International officieel en exclusief distributeur van Lauf in de Benelux. De IJslandse vorkenproducent kiest voor Tehava om de Benelux markt te bevoorraden met zijn innovatieve producten. Deze waren te bewonderen zijn op de Tehava stand op Bike Motion in Utrecht van 16 tot en met 19 oktober.

Het baanbrekende concept achter Lauf werd bedacht in het IJslandse Reykjavik. Ingenieur Gudberg Bjornsson kwam vanuit zijn ervaring in de wereld van veerkrachtige lichaamsprothesen en passie voor de fiets tot het idee om een MTB vork te ontwikkelen op basis van bladveertechnologie. Samen met zijn goede vriend en product designer Benedikt Skulason richtte hij Lauf op in 2010.

In juni van 2013 werd in Reykjavik voor de eerste keer een MTB wedstrijd gewonnen op een fiets uitgerust met een Lauf-verende voorvork. Ondertussen rijdt zelfs de Deense XCM kampioen en UCI wereldbeker winnaar Soren Nissen op een Lauf.

De Lauf-collectie bestaat uit twee modellen. De Trail Racer voor crosscountryrijders en de Carbonara voor Fatbikefanaten. De Trail Racer is beschikbaar voor 29″ en 27,5″ mountainbikes en komt ook in een speciale Boost-uitvoering die compatibel is met de nieuwe Shimano Boost naafstandaard. Al deze modellen en uitvoeringen werken op basis van bladveren uit glasvezel. Ze beschikken over een veerweg van 60 mm en zijn verkrijgbaar in diverse kleurcombinaties.

“De enige onderhoudstool die je nodig hebt voor deze vork is een poetsdoek!”

De belangrijkste voordelen van het revolutionaire Lauf-ontwerp zijn het uiterst lage gewicht, de enorme stijfheid van de monocoque constructie en het gebruiksgemak van een vork die geen onderhoud vereist. Zoals Lauf het zelf verwoordt: “De enige onderhoudstool die je nodig hebt voor deze vork is een poetsdoek!”

Tehava International staat bekend in de sportieve fietsbranche omwille van zijn portfolio van innovatieve mid- tot high-end segment-merken. Lauf is dan ook een merk dat als geen ander past binnen deze visie. Het innovatieve karakter en exclusieve uitstraling van het merk zorgen voor een perfecte match.

Info

www.tehava.com
www.laufforks.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!