De Fox Factory Series 34 Float-voorvork

Als kleine broertje van de 36 is de nieuwe 34, modeljaar 2016, gericht op agressieve trail-rijders en heeft een superlicht gewicht. De veerweg kan je van 120 t/m 160 mm kiezen. De 34-voorvork heeft een volledig nieuwe demper, kroon & vorkpoten en luchtveer, die een ultieme stijfheid moeten combineren met een licht gewicht. De vork zal uitkomen voor 27,5″ en 29″-wielen.

Lichtgewicht

De geschatte gewichten van de uiteindelijke productiemodellen zijn als volgt:

  • 27,5″ 160 mm veerweg: 1746 g => 219 g lichter dan modeljaar 2015
  • 29″ 140 mm veerweg: 1769 g => 297 g lichter dan modeljaar 2015

4e generatie FIT-demper

F(ox) I(solated) T(echnology) is een gesloten cartridge-systeem, dat voor het eerst ontwikkeld werd in 2004. De nieuwe demper heeft een verhoogde compressie demping-controle en een superieure rebound-prestatie. Nieuw is de benaming van de drie verschillende posities van de demper. Waar je eerst Climb, Trail en Descent had, zal je nu Open, Medium of Firm moeten kiezen. In de Open stand kan je de lage snelheidscompressie zeer precies instellen met maar liefst 22 klikjes. De vork is eveneens leverbaar met remote-bediening vanaf het stuur, met behoud van de fine tuning van de lage snelheidscompressie.

2016 Float luchtveer

De vork heeft een nieuwe positieve/negatieve luchtveer, die automatisch het goede evenwicht vindt tussen de luchtdruk in de positieve en negatieve veer. Hier wint de vork 125 g. Je kan de luchtveer verder personaliseren met spacers om het luchtvolume aan te passen.

Fox Factory Series Float DPS-demper met EVOL

De nieuwe demper heeft een dubbel kleppenontwerp, dat over een volledige lockout beschikt zonder de controle en efficiëntie van je rit aan te tasten. De demper heeft, net als de voorvork, drie posities die je tijdens het rijden kan instellen: Open, Medium of Firm – de Open positie is naar wens aan te passen. De EVOL luchtcylinder heeft een groter volume voor de negatieve luchtveer. Hierdoor wordt de veercurve meer lineair en wordt de demping van kleinere schokjes en ook de tractie van het achterwiel verhoogd.

Info

www.ridefox.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!