lichtgewicht – stijf – carbon

deze eigenschappen definiëren de nieuwe DT Swiss XMC 1200 Spline-wielen. Het resultaat is een lichte maar toch sterke wielset voor praktisch elke terreinsoort. Geschikt voor iedereen die er van houdt om zowel helling op als helling af zo snel mogelijk te rijden. De XMC 1200 Spline is het ultieme wiel voor trailbikes – perfect voor jouw favoriete trail!

XMC 1200 Spline carbon wielen

DT Swiss XMC 1200 Spline 27.5 Carbon voorwiel DT Swiss XMC 1200 Spline 27.5 Carbon achterwiel

De volledige wielset is opnieuw ontworpen en weegt slechts 1410 gram per set (voor de wielmaat 27,5″). Het is een indrukwekkende wielset met een moderne carbon velg, een nieuwe straightpull flens aan de naven, 36-tands freewheel-pallen en ‘hookless’ velgprofiel. Het verenigt de hoogperformante eigenschappen van carbon en bewezen technieken van DT Swiss. De velg, spaaknippels, spaken en naven vormen een perfect uitgebalanceerde eenheid en maken dit wiel de ideale compagnon tijdens je jacht naar persoonlijke records.

Moderne carbon velgen

Moderne carbon velgen

De high end carbon velg biedt je een fenomenale rit. De velg is zeer licht en sterk en biedt optimale downhillprestaties – de perfecte eigenschappen voor mountainbiken.

Hookless en tubeless ready

Hookless  en tubless ready

Dankzij de ‘hookless’ constructie reduceert de velg de kans op lekrijden enorm en is extreem stabiel en tegelijkertijd licht van gewicht. Het velgbed is 24 mm breed en ondersteunt de band uitstekend en optimaliseert dus de compatibiliteit voor tubeless montage.

Nieuwe straightpull-naafflens

De nieuwe Spline-naaf is de lichtste naaf die ooit door DT Swiss is gebouwd. Samen met de zich al bewezen hebbende DT aerolite, DT aero comp-spaken en de high end carbon velg vormt hij het perfecte trailwiel. Het lichte aluminium huis van de naaf heeft verbeterde looks dankzij de decals in hoge kwaliteit en een dubbel geanodiseerde afwerking.

36 tands-freewheel

36 tands-freewheel

Het gepatenteerde en zeer precies uitgevoerde pallensysteem garandeert een maximale prestatie en duurzaamheid. Het in elkaar zetten gebeurt zonder gereedschap en biedt een press fit-montage, wat betekent dat de eindstukken en de rotors geïntegreerd kunnen worden met een breed spectrum aan asconfiguraties. Onderhoud aan de naaf is snel en eenvoudig.

Adviesverkoopsprijs

€ 1998,-

Beschikbaarheid

Vanaf de Eurobike-beurs, september 2015

Info

www.dtswiss.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!