Ze zeggen dat wanneer je reist, je je eigen thuis meer leert te waarderen. Ik kan zeggen dat dit waar is: na meer dan 10 jaar de wereld te hebben rondgereisd, ben ik erachter gekomen dat enkele van de meest spectaculaire en majestueuze bergen en perfect mountainbiketerrein zich op slechts drie uur rijden van mijn eigen huis bevinden. Ik ben gek op deze plek, deze is mooier dan de meeste plekken waar ik ben geweest en vergelijkbaar met de meest prachtige natuurgebieden ter wereld. Ik bracht een aantal vrienden hier bijeen en zag dat
iedereen zeer aangenaam verrast was door de locatie; ook het rijden was van topkwaliteit. Een mix van alpiene singletracks, technische rotsachtige gedeelten en gravel­hellingen als je nog harder wilt werken.

De Dolomieten zijn in 2009 toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst, om dit unieke natuurgebied te beschermen. Volgens Wikipedia zijn de Dolomieten (Italiaans: Dolomiti) een bergketen gelegen in Noordoost-Italië. Ze vormen een deel van de Zuidelijke Kalkalpen en strekken zich uit van de rivier Adige in het westen tot de Piave-vallei (Pieve di Cadore) in het oosten. De noordelijke en zuidelijke grenzen worden gevormd door het Pusterdal en de Sugana-vallei. De Dolomieten zijn bijna gelijk verdeeld over de Italiaanse regio’s Veneto, Zuid-Tirol en Trentino.

Lees het volledige artikel in het online Bikefreak-magazine nummer 96. Meld je GRATIS aan als abonnee op deze pagina

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!