Multitalent Eva Maria Palm (21) uit Rocherath, het Duitstalige gedeelte van België, behaalde in haar fietscarrière maar liefst vijfmaal een Belgische titel in drie verschillende disciplines: de baan, het veldrijden en het mountainbiken. Door een vervelende rugblessure heeft Eva Maria de wedstrijdsport voorlopig ‘on hold’ gezet en concentreert zij zich nu eerst op haar studie International Business Management. Gelukkig is er tussendoor wel tijd voor een paar ontspannen tochten op haar Specialized Fate Expert 29er.

Turnen & wielrennen

“Mijn sportieve loopbaan is ooit begonnen met turnen”, vertelt Eva Maria Palm. “Ik heb dat zes jaar gedaan, maar na een ongelukkige valpartij was ik gedwongen om hiermee te stoppen. Mijn vader en broer deden aan wielrennen en zo rolde ik in mijn nieuwe sport. Het begin was meteen positief; in 2013 werd ik Belgisch kampioene bij de nieuwelingen-
meisjes op de baan en ik won bronzen medailles bij de Belgisch kampioenschappen veldrijden en op de weg.” Om haar sport en studie zo goed mogelijk te combineren, maakte ze als junior-dame een grote stap en verhuisde ze naar de Topsportschool in Gent. Niet alles lukte daar, maar het was toch een hele ervaring…

Lees het volledige artikel in het online Bikefreak-magazine nummer 100. Meld je GRATIS aan als abonnee op deze pagina

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!