Nummer 110 is zojuist online gegaan. Met het verschijnen van deze editie is de populariteit van de mountainbike de laatste maand behoorlijk toegenomen. Door het coronavirus zijn contactsporten verboden en is een grote groep sporters massaal overgestapt op de mountainbike als alternatieve buitensport.

In deze juni uitgave publiceren we een testverslag van de budget-bike Cube Analog en de crosscountry full suspension topper Santa Cruz Blur. We nemen de fiets van Nick Vanpol onder de loep. Op de Scott Spark RC 90 Pro Bike hoopt Nick in het najaar weer wedstrijden te kunnen rijden, waaronder de Europese World Cup manches. Rijtechniekspecialist Michel Romen geeft je alle ins en outs over de Two-wheel hop in woord en beeld. Zoals de naam al doet vermoeden spring je hierbij met twee wielen tegelijk. In de sleutelrubriek tooltime monteren we nieuwe remblokken op Shimano XTR-remmen en vertellen we je waar je allemaal op moet letten bij de montage van zo’n setje.

Wil je op pad met de nieuwste 2020-modellen voor een test, dan ben je welkom op het Bikefreak-testcenter, in het artikel tref je alle fietsen en data aan om te komen testen. Om de Corona-maatregelen helemaal op te volgen bieden we nu ook één-op-één testdagen aan. Een prachtig trailhuntingavontuur met Alban Aubert in Wenen. Op uitnodiging van Dominik Raab worden de mooiste mountainbiketrails in en rondom Wenen verkend. Last but not least hebben we de nieuwe vaste route van Ruinen gereden. Met precies 20 kilometer aan uitdagende trails is de provincie Drenthe weer een mooie mountainbikeroute rijker.

P.S. Wil je Bikefreak-magazine voortaan iedere maand als geprint tijdschrift met de post toegezonden krijgen? Sluit dan vandaag nog een voordelig abonnement af voor de 7 uitgaven van juni t/m december 2020.

abonneer je vandaag nog

Het gedrukte tijdschrift van de maand juni gaat donderdag 4 juni op de post! Hebben we je aanmelding van het print-abonnement vóór 3 juni binnen dan ben je nog op tijd om het juni-nummer op je deurmat te ontvangen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!