Het is alweer bijna twee jaar geleden dat ik stuitte op een oude, niet meer gebruikte schoolbus die me de komende jaren mee zou nemen op een aantal droomroadtrips. Toen ik de bus kocht, had ik grote doelen in mijn hoofd – als eerste een roadtrip noordwaarts, van Californië naar Alaska. Het is een geweldig gevoel om hier te zitten en dit te schrijven, wetende dat door hard werk en motivatie dromen werkelijkheid zijn geworden.

Hoewel Alaska één van de beste roadtrips van mijn leven was, miste ik één ding dat het volgende avontuur nóg beter zou maken. Iedere goede roadtrip heeft goed gezelschap nodig, dus ik vroeg aan mijn oude vriend Martin Söderström of hij interesse had om mee te gaan. Martin en ik ontmoetten elkaar aan het begin van onze carrières, meer dan tien jaar geleden bij een jump-wedstrijd in Engeland, en onze paden hebben zich sindsdien vele malen gekruist. Of het nu een epische roadtrip was of een wedstrijd, Martin is altijd iemand geweest tegen wie ik opkeek als rijder, dus het was een gemakkelijke beslissing om hem op dit avontuur uit te nodigen. Na bijgepraat te hebben, en het vastleggen van enkele data, ging hij graag mee op de reis naar Baja California, en ik was blij dat hij meeging.

Lees het volledige artikel in het online Bikefreak-magazine nummer 97. Meld je GRATIS aan als abonnee op deze pagina

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!