Trailhunting

Ik droomde van een endurotocht over een lange afstand, naar een plaats waar het leven niet gemakkelijk is. Zonder gemakkelijk berijdbare wegen, winkels of hotels. Verdwalen in de wildernis van het Hoge Noorden, bijvoorbeeld Lapland… Ver weg van de bewoonde wereld, het echte offroad avontuur ervaren, inclusief survival. Op zoek naar een geschikte bestemming voor mijn zwerftocht vond ik opeens een routebeschrijving die me verleidde met een buitengewone, 370 kilometer lange uitdaging!

De mysterieus klinkende naam ‘Bohusleden’ trok mijn aandacht. Het is de naam van een zeer lange trail die door de Zweedse bossen leidt, een kustroute rond de Noordzee. Ik besloot deze route nader te onderzoeken, omdat de naam zeer vaak voorkwam in de Zweedse biketijdschriften. De auteurs waren onder de indruk van het landschap en de prachtige natuur die de tocht te bieden heeft.

De Zweedse zomer is juist afgelopen wanneer we arriveren. Het is regenachtig en koud

Ze waren enthousiast over het feit dat Bohusleden het karakter heeft van een smal offroad pad met variaties in moeilijkheidsgraad. “Hoewel het niet in de bergen is, is het geen vlak terrein en is het niet gemakkelijk”, zo werd ik gewaarschuwd. Het beviel mij ook dat er zich ongeveer 112 meren in het gebied bevinden, waar je kunt zwemmen. Dat komt goed uit, met de extreem warme zomer van dit jaar. Maar dit zijn niet de enige voordelen die hebben geleid tot de keuze voor deze vakantiebestemming

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!