Dit keer nemen we de gemakkelijke weg. Wanneer we moeten kiezen tussen Noord-Korea en Zuid-Korea, gaan we voor Zuid-Korea. In plaats van op pad te gaan zonder een precieze bestemming besluiten we dwars door het land te rijden, van noord naar zuid (van Seoul naar Busan).

Het is nogal mistig wanneer Daniel en ik landen in Zuid-Korea en we Joe ontmoetten, onze gids en chauffeur gedurende de komende twee weken. We voelen ons bijna thuis wanneer we het landschap en de huizen bekijken, en we zien een fietsroute naast de hoofdweg. Deze fietsroute doorkruist het hele land en studenten – in ieder geval degenen die in de fietsindustrie werken – rijden traditioneel de gehele route voordat ze aan hun eerste baan beginnen.

In Zuid-Korea zijn de meeste rijders lid van een team, club of vereniging en ze hebben hiermee een sterke band

Na een rit vanaf het vliegveld beginnen we onmiddellijk aan ons bezoek aan Seoul; we zijn niet moe na de lange reis, dankzij de upgrade die we tot onze grote verbazing kregen van de luchtvaartmaatschappij. Aan het einde van de dag vergezelt Hannes ons bij het hotel, na een lange vlucht met overstap in de Emiraten. Helaas is zijn fiets niet aangekomen, maar hij heeft geluk, omdat Odobike hem een andere fiets beschikbaar stelt voor de eerste dag. Hoewel Korea een groot aantal skiresorts heeft, is er geen bikepark dat gebruikmaakt van dezelfde infrastructuur. Er zijn een paar downhillraces die gebruikmaken van de liftfaciliteiten, maar geen van de resorts blijft open gedurende het MTB-seizoen. Het zou financieel niet rendabel zijn…

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!