Zonhoven en Houthalen-Helchteren hebben met ‘De Teut’ en ‘Ten Haagdoorn’ prachtige natuurgebieden, waarvan je als fietser of wandelaar ten volle kunt genieten. Nog in Zonhoven vind je ‘De Holsteen’, een uniek geologisch verschijnsel. ‘De Holsteen’ is een verzameling van acht reusachtige zandstenen die vijftien miljoen jaar geleden ontstonden. Onderzoek heeft aangetoond dat prehistorische jagers hier, tot in de bronstijd, hun werktuigen kwamen polijsten. De grillige gaten in de stenen zijn ontstaan door wortels en nadien uitgesleten door wind en water.

Variatie in reliëf en verscheidenheid aan fauna en flora

Diepe modderpartijen

Verscholen in het groen vinden we camping Holsteenbron, vertrekpunt van de mountainbikeroutes van Zonhoven en Houthalen-Helchteren. Aan de rand van de parking staan allerhande infoborden. Het bord met de mountainbikeroutes van Midden-Limburg vinden we bij de ingang van de camping.

De twee routes van Zonhoven liggen centraal tussen de routes van Genk en Heusden-Zolder, die van hieruit ook snel bereikbaar zijn. Op de paal voor het bord staat een hoeveelheid pijlen om duizelig van te worden. Wie kan dit nu volgen? Een tweede blik op de kaart maakt alles duidelijk. De routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd…

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!