Binnen iets meer dan een week verzamelen in het Zwitserse Verbier een 500tal bikers voor de tweede editie van de Perskindol Swiss Epic. BikeFreak-Magazine zal met twee teams deelnemen en verslag uitbrengen vanuit het kanton Wallis.

De Swiss Epic is de enige UCI meerdaagse buiten categorie op het Europese vaste land. Deze status zorgt ervoor dat heel wat toppers afreizen naar Zwitserland. De Zwitserse titelverdedigers Mathias Flückiger en Lukas Buchli nemen het op tegen het Centurion-Vaude duo Käss/Geismayr, het Topeak Ergon duo Lakata/Hynek, alsook twee BMC duo’s: Indergand/Fanger en Näf/Lukas Flückiger.

Voor Ralph Näf is dit een zeer speciale wedstrijd want hij zet nadien een punt achter zijn carrière. We vinden ook twee Nederlandse toppers op de deelnemerslijst. Michiel Van der Heijden vormt een duo met Matthias Stirnemann en Hans Becking gaat met Ismael Ventura van start. Een ander opvallend duo zijn vader en zoon Thomas en Andri Frischknecht.

Voor België neemt het Waasland MTB Team deel met een duo bestaande uit Michiel Van Aelbroeck en Mathias Smet.

Actiefoto Swiss Epic © Tom Malecha 2015

In de UCI Elite categorie bij de vrouwen zien we een zeer compact, maar kwaliteitsvol deelnemersveld. Annika Langvad en Arianne Kleinhans verdedigen hun titel, maar ze zullen vooral veel tegenstand mogen verwachten van Adelheid Morath en Sally Bigham. Ook de Zwitserse winnaressen van de Andalucia Bike Race, Esther Süss en Milena Landtwing, zijn niet te onderschatten. Van Nederlandse zijde verenigen de marathon en cross-country kampioenes hun krachten. Hielke Elferink en Anne Terpstra mogen mikken op het podium! Van Belgische zijde gaan de Swooth Pinguinos het beste van zichzelf geven. Eerder dit jaar wonnen Kristien Achten en Isabel van de Voorde samen de TransPyr.

Rittenschema

  • 14/09 – Proloog Verbier – 13km – 840 hm
  • 15/09 – Verbier – Leukerbad – 95km – 3100 hm
  • 16/09 – Leukerbad – Leukerbad – 63km – 3000 hm
  • 17/09 – Leukerbad – Grächen – 93km – 3100 hm
  • 18/09 – Grächen – Grächen – 88km – 3300 hm
  • 19/09 – Grächen – Zermatt – 60km – 2400 hm

Info

Bekijk de volledige deelnemerslijst en volg de uitslagen – ook handig: het uitgebreid programma van de Perskindol Swiss Epic 2015.

Matt Page van www.marathonmtb.com vatte zijn bevindingen van vorig jaar samen wat betreft de fietskeuze voor deze meerdaagse.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!