Of je het nu een hardtail, een semi-rigid of een softtail noemt, je zou de nieuwe Lapierre Prorace het Zwitserse zakmes van de crosscountryfietsen kunnen noemen. De voordelen van een hardtail mountainbike zijn de uitstekende efficiëntie, de snelle reactie op iedere pedaalomwenteling en de lichtgewicht constructie waarmee hij écht over de bergen vliegt.

Lapierre Prorace 729 X SATDe nadelen zijn dan het gebrek aan comfort bij langere afstanden, het gebrek aan controle tijdens technische afdalingen en soms zijn elitaire karakter. Voor deze fiets van de laatste generatie hebben de ingenieurs van Lapierre gezocht naar een maximaal comfort en berijdbaarheid zonder compromissen te doen aan de axiale en laterale stijfheid of het gewicht. Een snelle, comfortabele, lichte en precieze bike, dat is wat de Prorace je te bieden heeft.

Lapierre Prorace 729 X SAT

Lapierre Prorace 729 X SATDe Prorace is gebaseerd op de technologie die in 2014 werd geïntroduceerd op de Pulsium, een model wielrenfiets van Lapierre. De technologie is aangepast aan mountainbikegebruik, maar om eveneens dezelfde voordelen te bieden: een elastomeer absorbeert de schokken en vibraties, wat de rijder meer comfort geeft tijdens langere afstanden en op moeilijk terrein. Als het terrein technisch of uitdagend wordt, levert de SAT-technologie de benodigde demping, wat een ongeëvenaard comfort gedurende vele kilometers oplevert — zonder de fysieke consequenties daarvan de moeten ondervinden. Het zou dus écht een ultieme hardtailervaring moeten zijn.

Highlights

  • een nieuw model voor 2018
  • de ‘intellizone’ verbetert comfort en grip, zonder de efficiëntie of het gewicht aan te tasten
  • een ontwerp dat is gebaseerd op twee wielrenfietsen (Pulsium en XR)
  • een hardtail/softtail concept dat door Lapierre is herontworpen met gepatenteerde SAT-technologie
  • SAT-technologie: een verbinding van de zit- en de bovenbuis door middel van een elastomeer, die de schokken absorbeert en dempt
  • trap door-technologie: deze door Lapierre gepatenteerde technologie integreert de Di2-batterij netjes in het frame

Info

www.lapierre.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!