Meer dan 13.000 avonturen op aanraakafstand – Vaude neemt de mobiele app Epiclist over

Epiclist websiteHet buitensportmerk Vaude heeft nu de international populaire iPhone app Epiclist overgenomen en voegt hiermee een extra facet toe aan zijn uitgebreide inzet voor duurzaamheid. Met Epiclist zal Vaude niet alleen gebruikers dichter bij de schoonheid en de uniciteit van de natuur brengen door middel van hun smartphone, maar zal ook de gebruikers sensibiliseren voor milieubescherming en natuurbehoud. In de toekomst zal deze app Vaude toestaan buitensport- en reisliefhebbers te bereiken, hen te inspireren en nuttige informatie en tips aan hen te geven, die ze nodig hebben voor hun volgende outdooravontuur.

Manfred Meindl, hoofd van de afdeling Online Marketing bij Vaude commentarieert de nieuwe zet enthousiast: “We zijn blij om de App Store te betreden met een applicatie die perfect bij ons past. Vaude reageert op het veranderende gedrag van zijn klanten en zal nu direct in contact komen met hun doelgroep via de smartphone. De applicatie voorziet de gebruikers bovendien van een echte toegevoegde waarde.” De outdoor outfitter Vaude, die innovatief is op gebied van duurzaamheid, zal nu alleen doorgaan met de ontwikkeling van de Engelstalige app voor ontdekkers. Epiclist is compatibel met het Apple iOS-besturingssysteem.

Epiclist – verzamelpunt van de reiscommunity

Epiclist op iphoneVia Epiclist zullen de gebruikers een eenvoudige en praktische manier hebben om meer te ontdekken over fascinerende ervaringen in de natuur en spannende avonturen. De app zal tegelijkertijd de gebruikers de inspiratie geven, die zij nodig hebben om hun eigen trips te plannen, verslag uit te kunnen brengen over deze trips en op deze manier al hun ervaringen met vrienden te delen. Tot nu toe zijn er door de community meer dan 13.000 reiservaringen met foto’s, locaties en kaarten gepost op Epiclist. Gebruikers uit meer dan 70 landen hebben de gratis iPhone app gebruikt om verslag te brengen van hun avonturen in Noorwegen, wandelingen in Patagonië, backpackingreizen door Thailand en klimtochten in Spanje, om er maar een paar op te noemen. Bekende ontdekkers en avonturiers zoals Matt Prior, Dave Cornthwaite, Al Humphreys, Brendan van Son, Charli Moore, Emily Penn en Susi Mai hebben de reiscommunity ondersteund en hun ervaringen al gedeeld.

Het development team

Vaude neemt Epiclist over van het bedrijf Epic Peaks. De app is ontwikkeld door Olga Reimgen (CEO) en Stan Reimgen (CPO), samen met een international team bestaande uit Ignacio Romero (Lead Product Designer), Gaurav Giri (Lead Software Architect), Lauren Durand (Marketing) en Allison Stickley (Business Development) in 2013.

Het team heeft investeringen ontvangen van Gary Lin (CEO Glispa GmbH), Ralph Suda (Angel Investor) en ondersteuning van StartupChile en StartupWiseGuys.

Info

www.epiclist.io
badge_ios_small

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!