Van Nicholas introduceert deze zomer een drietal nieuwe Titanium fietsen. In het mountainbikesegment is dat de veelzijdige Revelstoke, die op te bouwen is als 27,5+ of 29er. De Revelstoke is zeer breed inzetbaar; van een snel parcours tot fietsen in onherbergzaam gebied.

Met de Revelstoke springt Van Nicholas in op de trend van de 27,5ʺ met 3.0ʺ banden; de zogeheten ‘plus size’. Een voordeel van deze dikke banden is de toename van het contactoppervlak, waardoor je aanzienlijk meer grip hebt. Ten tweede stijgt het comfort vanwege een toename in het bandenvolume. Ook hebben deze banden een hogere lekbestendigheid. De Revelstoke is voorzien van een 110 mm brede voor- en 148 mm brede achternaaf met thru axle. Door de breedte toename van deze naven worden de duurzaamheid en stijfheid van de wielen verhoogd, zonder dat de kettinglijn negatief beïnvloed wordt.

Rond de 3.0ʺ banden en brede naven is een nieuw frame geconstrueerd. Het frame is gemaakt van Ti 3Al-2,5V met een hydroformed boven- en onderbuis en een tapered balhoofdbuis. De dropouts en CNC yoke zijn gegoten uit het hoogwaardige materiaal Ti 6Al-4V. Daarnaast heeft de achtervork een nieuw gezicht. Zo is Van Nicholas ondanks de hogere band in staat geweest de achtervork kort te bouwen. Dit levert zowel extra wendbaarheid als bottom bracketstijfheid op. Voor de echte liefhebbers biedt Van Nicholas de mogelijkheid deze fiets op te bouwen met een vaste, enkelzijdige voorvork van Titanium. Toch liever vering, dan kan er gekozen worden voor een Fox Float Factory met Kashima coating.

Van Nicholas Revelstoke 29er

Naast dat de Revelstoke als 27,5+ opgebouwd kan worden, is dit frame ook geschikt voor een traditionele 29er set-up, met dezelfde naafbreedten als de 27,5+. Bij de 29er set-up is de fiets af te monteren met een verende vork van Fox of Rock Shox.

Info

De Revelstoke is verkrijgbaar vanaf medio december 2015 in de maten 15,5ʺ, 18ʺ en 21,0ʺ met een vanafprijs van € 3.618,-. Een los frame kost € 2.099,-.

www.vannicholas.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!