De nieuwe collectie van URGE zit vol vernieuwingen. Zo zijn er maar liefst twee nieuwe MTB-modellen toegevoegd aan de collectie. Daarnaast introduceert URGE haar nieuwste technologie om helmen nóg veiliger te maken: ERT – Energy Reduction Technology. De nieuwe URGE All-Air is de eerste helm waarbij het systeem is toegepast.

Urge All-Air: tophelm met nieuwe ERT technologie

Urge All-Air
Urge All-Air
Urge All-Air
Urge All-Air
Urge All-Air

De URGE All-Air is dé ideale mountainbikehelm en de nieuwe bestseller in het uitgebreide assortiment van URGE. De helm is perfect voor alle liefhebbers van XC, trail, enduro en all-mountain – eigenlijk alle disciplines waar geen Full Face helm nodig is. De helm is ontworpen met oog op uitstekend comfort en goede ventilatie. Met 21 ventilatiegaten blijft het hoofd altijd koel.

Ook aan extra veiligheid is gedacht. De All-Air is namelijk de eerste helm waarbij gebruik is gemaakt van de nieuwste technologie ontwikkeld door URGE zelf: ERT – Energy Reduction Technology. Tijdens de impact van een val is het cruciaal om de energie die hierbij vrijkomt zoveel mogelijk te absorberen, zodat het hoofd beschermd blijven. ERT doet precies dat: het zorgt voor een vermindering van 20% van de energieoverdracht van de impact naar de hersenen, vergeleken met een standaard EPS-schaal. Testresultaten laten ook zien dat ERT de rotatiebeweging van de hersenen tijdens de impact vermindert.

De Urge All-Air met ERT ligt in de winkel voor € 109,-. Er is ook een variant zonder ERT – deze kost € 89,-. In de toekomst zal ERT ook worden toegepast op andere URGE helmen.

Air time met Deltar

Urge Deltar
Urge Deltar
Urge Deltar
Urge Deltar

Sommige parcours vragen om meer bescherming, maar een Full Face helm kan flink in de papieren lopen. Gelukkig is daar de URGE Deltar: de prijsbewuste Full Face helm die de rijder volledige bescherming biedt. Perfect voor een bezoek aan het bike park, downhill parcours of BMX track. De Deltar, opvolger van de Drift, staat voor het beste comfort en goede looks voor een aangenaam lage prijs. De Deltar kost € 89,-.

Goed voor de planeet

Naast de introductie van de nieuwe collectie laat URGE ook weten dat bijna de gehele range nu volledig gemaakt wordt van gerecycled materiaal – van de schaal en de kinbevestiging tot het vizier en het kinstuk.

Info

www.o-w-d.nl

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!