Zondag 9 augustus was weer een spannende dag voor de crosscountryrijders in het internationale wedstrijdcircuit van de UCI MTB World Cup. De afgelopen dagen verbleef het competitiecircus in Windham in de staat New York, USA. Een typisch Amerikaans skioord, dat op slechts tweeënhalf uur rijden van de metropool New York ligt.

Dames: Pauline Ferrand-Prévot op eenzame hoogte

Gedurende de dameswedstrijd werd al snel duidelijk dat Pauline Ferrand-Prévot niet af te remmen was. Ze won overtuigend met meer dan anderhalve minuut voorsprong op de rest na een solo van bijna een uur. De strijd voor de tweede plaats was spannender: Annika Langvad, Lea Davison en Adelheid Morath streden lange tijd voor plaats 2 en 3, totdat de slecht gestarte Jolanda Neff in een ‘erop en erover’ inhaalkoers iedereen voorbijstak en zodoende de tweede plaats pakte.

Uitslag dames elite

01 Pauline Ferrand Prévot
02 Jolanda Neff
03 Annika Langvad
04 Lea Davison
05 Adelheid Morath

21 Anne Terpstra (NL)
29 Githa Michiels (B)
37 Alice Pirard (B)

Heren: spanning tot en met de laatste ronde

Bij de heren verwachtte iedereen het bijna traditionele duel tussen Julien Absalon en Nino Schurter. Laatstgenoemde startte als een duivel uit een doosje en pakte vanaf het begin de leiding met een gat van zeker 15 seconden. Gevolgd door Jaroslav Kulhavy liet hij een immense stofwolk achter zich. Snel afdalen op dit circuit had echter ook de bijbehorende risico’s en Nino Schurter werd hiervan slachtoffer: in de rock garden op 29 minuten wedstrijdtijd reed hij lek en was hij gedwongen van achterwiel te wisselen wegens een lekke band. Hij werd zodoende in de achtervolging gedwongen. Het meeste spektakel bood echter het duel tussen Julien Absalon en Manuel Fumic. In échte downhillstijl haalde Manuel Fumic zijn concurrent ín de rock garden in en doordat Nino Schurter achterbleef, reed Manuel Fumic een tijd aan de leiding. Nino Schurter liet echter een ongelofelijke vorm zien en kreeg weer aansluiting bij de koplopers. De laatste ronde werd ingegaan als groepje van drie: Absalon – Schurter – Fumic. Door een geweldige demarrage van Absalon, waar alleen Schurter op kon antwoorden, leek het erop dat Absalon voor de winst zou gaan, maar Schurter plaatste, net als Fumic al eerder had gedaan, een aanval in de rock garden en nam een lijn die hij nog niet had laten zien. Hierdoor kwam hij op voorsprong, die hij tijdens de rest van de afdaling nog uitbouwde tot 4 seconden en nam hij de winst, gevolgd door Absalon en Fumic, die hiermee een knappe prestatie neerzette.

Uitslag heren elite

01 Nino Schurter
02 Julien Absalon
03 Manuel Fumic
04 Sergio Mantecon Guttierez
05 Daniel McConnell

17 Rudi van Houts (NL)
24 Kevin Van Hoovels (B)
38 Sebastien Carabin (B)
39 Bart De Vocht (B)
43 Ruben Scheire (B)

Info

Bekijk de volledige wedstrijd dames elite (Red Bull TV)
Bekijk de volledige wedstrijd heren elite (Red Bull TV)
www.uci.ch

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!