Eén week na de UCI MTB World Cup manche in Mont-Sainte-Anne verplaatst de elite van het mountainbiken zich naar Windham in de staat New York. Deze verplaatsing is 700 kilometer lang en kan vlot met de wagen gedaan worden. Bovendien rij je door een prachtige groene streek. Windham is een typisch Amerikaans, niet al te groot, skistation.

De UCI MTB World Cup wedstrijd zorgt ervoor dat de rustige stad ook in de zomer eens helemaal openbloeit. Er leven heel wat beren, alsook ander wild. Van donderdag tot en met zondag komt iedereen er aan zijn trekken, het programma zit goed vol. Naast de wereldbekerwedstrijden voor de beste downhill (zaterdag) en cross-country (zondag) rijders ter wereld, zijn er ook open cross-country en downhill wedstrijden voor alle categorieën.

Wat de UCI MTB World Cup XCO betreft worden deze wedstrijden op het wereldbekerparcours gereden, maar dan een dag vroeger. Wat de UCI MTB World Cup DH betreft, krijgen de amateurrijders een iets eenvoudiger parcours voorgeschoteld, maar dan een dag later, op zondag.

Ride the Plank Challenge

Op donderdagavond is er voor wie wil een alternatief event dat men afgekeken heeft van Crankworx Colorado in Winter Park, namelijk de Ride the Plank Challenge.

Men heeft enkele planken aan elkaar vast gemaakt en op luchtkussens bevestigd. De rijders moeten zo veer mogelijk proberen te geraken, goede sfeer verzekerd. De voorbije twee edities hield niemand het droog!

Wat in 2016?

In het drukke Olympische jaar 2016 zal Windham geen deel uitmaken van het UCI MTB World Cup circuit. Toch zijn ze er hier van overtuigd dat het niet lang zal duren alvorens de wereldbeker Windham terug bezoekt. Een erg leuk event in een prachtige groene streek: de moeite om er bij te zijn!

Info

www.racewindham.com

Tekst: Michiel van Aelbroeck
Foto’s: Windham Bike Festival Media Team

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!