Carosello 3000 Livigno

De ‘Tutti Frutti Epic’ MTB Tour is een ééndaagse bucket list-tocht, die de meeste van de nieuwe en bestaande routes omvat in het Carosello 3000 Mountain Park in Livigno in Italië. Vanaf 2017 is er een permanente route die iedereen in zijn eigen tempo kan rijden.

De 45 kilometer lange tocht bevat maar een paar honderd meter aan beklimmingen, aangezien alle trails bereikt kunnen worden met kabelbanen en stoeltjesliften. Rijders hoeven niet zo ervaren te zijn als Brian Lopes, die mij vergezelt op mijn eerste tocht op deze route. Alle trails zijn rood of blauw (halfgevorderde of beginner), geschikt voor de meeste niveaus en perfect voor crosscountry-, all mountain- en endurobikes.

De lokale crew van de trail heeft tot nu toe meer dan 25 kilometer aan speciaal voor dit doel ontworpen flowtrails aangelegd, volgens een plan dat ik zeven jaar geleden aan trail-designer Diddie Schneider heb voorgelegd. Voeg hieraan het al bestaande netwerk van natuurlijke trails toe, en je hebt meer dan 3500 meter aan afdalingen. Livigno’s slogan ‘Feel the Alps’ is nu onofficieel ‘Feel the Flow’…

Kijk in onze webkiosk en lees dit artikel volledig in het online Bikefreak-magazine nummer 90

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!