Trek introduceert vandaag de gloednieuwe Slash-serie. De Slash, die al vele malen bekroond werd, heeft een groot aantal wijzigingen ondergaan en is de nieuwe maatstaf voor enduroracers en fanatieke trailrijders.

De eerste Slash met 29-inch wielen werd in 2016 gelanceerd. Vanaf dat moment grossierde de fiets in prijzen, zoals de Bike of the Year-awards van BikeRadar en Pinkbike, en werd het de favoriete machine van stoere trailrijders en zelfbewuste enduroracers. Nu is dit platform met grote wielen terug aan het front met uitgekiende nieuwe details, de meest geavanceerde vering ooit en is het voortaan nog meer gericht op agressief afdalen.

Trek zet een nieuwe standaard voor long-travel 29-er trailbikes met de nieuwste Slash

De fonkelnieuwe Slash heeft zowel aan de voorzijde als achterzijde meer veerweg gekregen. Alle Slash-modellen hebben voortaan 170 mm voorvorken en 160 mm achtervering. Om de langere veerweg beter tot zijn recht te laten komen heeft Trek de enduro-geometrie van de Slash aangepast met een langere reach, vlakkere balhoofdhoek en een lager bottom bracket, plus een zitbuishoek die twee graden steiler is geworden.

Trek Slash

De Slash ziet eruit als een monstertruck, maar rijdt als een limousine. De updates van de geometrie en de vering zorgen voor meer stabiliteit op snelle afdalingen en geven de bike meer mechanische grip op listig terrein en losse ondergrond. Verder gaat het klimmen ook verrassend gemakkelijk op een fiets die feitelijk bedoeld is voor het afdalen van zeer ruige trails.

De complete Slash-serie omvat zowel OCLV Mountain Carbon als aluminium modellen. Zo is het instapmodel, de Slash 7, net geen drieduizend euro. Wil je het neusje van de zalm met je eigen kleurstelling in Project One? Dan moet je net iets meer dan tienduizend euro neertellen.

Trek Slash

De meeste Slash-modellen zijn afgemonteerd met de nieuwe Super Deluxe Thru Shaft-demper, die de nieuwste technologie van RockShox combineert met het eigen Trek Thru Shaft-demperontwerp. Dit levert een opmerkelijk verfijnde vering op die optimaal aansluit bij de wensen van de meest fanatieke allmountain- en endurorijders, omdat de dempers reageren op de trail en niet op de rijder.

De nieuwe Super Deluxe Thru Shaft-demper heeft een nieuwe low-speed verstelling die de input van de rijder (zoals pedaalslagen) kan elimineren zonder dat de high-speed compressie (die nodig is voor het verwerken van ruwe trails waar deze fiets voor gebouwd is) wordt beïnvloed.

Zowel de alu als de carbon modellen hebben een hele waslijst aan nieuwe frame-eigenschappen waardoor de totale rijervaring aangenamer wordt.

Trek Slash
De Active Brake Pivot (ABP) gaat al een tijdje mee

Omdat de Slash gebouwd is voor de zwaarste omstandigheden, is hij voortaan uitgerust met een T47 bottom bracket voorzien van draad, dat robuuster en onderhoudsvriendelijker is. Daarnaast heeft de nieuwe Slash een 34,9 mm zitbuis die geschikt is voor robuustere seatdroppers.

Alle modellen, inclusief de aluminium-versies, hebben nu interne opbergruimte in het frame voor het meenemen van gereedschap en andere nuttige spullen. Verder is de onderbuis over de volle lengte voorzien van een deelbare protector die bedoeld is om het frame te beschermen tegen steenslag en schade door shuttle-vervoer.

Trek Slash
Interne opbergruimte
Trek Slash
Deelbare protector op de onderbuis

De Slash is ook voorzien van een nieuwe generatie Knock Block, waardoor kabels en leidingen niet kunnen afscheuren bij een crash. Knock Block 2.0 heeft bovendien een aanzienlijk grotere stuurhoek van 72 graden. Maar omdat bij het nieuwe frame ontwerp de voorvork de onderbuis niet meer raken, is het zelfs mogelijk de Knock Block in zijn geheel te verwijderen.

Trek Slash
Knock Block

De gloednieuwe Slash zet de maatstaf voor enduro- en allmountain prestaties in de categorie long-travel 29ers. Hij daalt net zo hard in een ruige afdaling als een downhill-bike, vliegt even soepel over ruwe trails en is toch sprankelend genoeg om de hele dag bergopwaarts te peddelen.

De nieuwe bike is per direct verkrijgbaar via het wereldwijde Trek-dealernetwerk.

Verkrijgbare Slash-modellen

ModelAdviesverkoopsprijs
Trek Slash 9.9 XO1 AXS P1€ 10.099,-
Trek Slash 9.9 XO1€ 8.499.-
Trek Slash 9.9 XO1 / XTR P1€ 9.099,-
Trek Slash 9.8 GX / XT€ 5.999,-
Trek Slash 9.8 GX / XT P1€ 6.599,-
Trek Slash 9.7€ 4.499,-
Trek Slash 8€ 3.499,-
Trek Slash 7€ 2.999,-
Trek Slash AL Frameset€ 2.499,-
Trek Slash Carbon Frameset€ 3.999,-
Trek Slash 7 NX
Trek Slash 7 NX
Trek Slash 8 GX
Trek Slash 8 GX
Trek Slash 9.7 NX GX
Trek Slash 9.7 NX GX
Trek Slash 9.8 GX
Trek Slash 9.8 GX
Trek Slash 9.8 XT
Trek Slash 9.8 XT
Trek Slash 9.9 XO1
Trek Slash 9.9 XO1
Trek Slash 9.9 XTR
Trek Slash 9.9 XTR
Trek Slash AL frameset
Trek Slash AL frameset

Info

https://www.trekbikes.com/nl/nl_NL/slash

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!