Eén jaar geleden lanceerde Trek de Stache, een unieke 29+ hardtail met superdikke 29×3,0″ banden en een opmerkelijk wendbaar frame, dat ‘diehard’ hardtail-liefhebbers de spannende ervaring zou geven van het rijden over technisch terrein. De Stache overtuigde rijders over heel de wereld met zijn vertrouwenwekkende stuureigenschappen, uitgebreide mogelijkheden en pure fun. Nu heeft het Amerikaanse merk de beste delen van het vorige platform verpakt in een uitgebreide serie met lichtgewicht carbon-opties en belangrijke opwaarderingen in de specs. Hiermee zet Trek een nieuw referentiepunt in de trail hardtail-categorie.

De nieuwe, uitgebreide serie Stache bevat twee modellen met OCLV Mountain Carbon frames (Stache 9.8 en 9.6), naast twee modellen met Alpha Platinum Aluminium frames (Stache 7 en 5). De Stache zal bovendien verkrijgbaar zijn als losse carbon frameset.

Stache 9.8

Trek Stache 9.8

Stache 9.6

Trek Stache 9.6

Stache 7

Trek Stache 7

Stache 5

Trek Stache 5

Stache carbon frameset

Trek Stache Carbon frameset

Het nieuwe OCLV Mountain Carbon frame van de Stache 9.8 en 9.6 weegt ongeveer 400 gram lichter dan zijn aluminium-versie en profiteert bovendien van een meer agressieve geometrie met een 15 mm langere reach en een 5 mm lagere trapas.

De Stache 9.8 is uitgevoerd met de splinternieuwe RockShox 29+ Pike-verende voorvork, een Bontrager Line Pro 35 mm-cockpit en de Bontrager Drop Line-dropper post. De Bontrager Line Pro 40 OCLV Carbon-wielen completeren het lichtgewicht carbon pakket. De zeer capabele Stache 9.8 zal volgens Trek 12,3 kg wegen.

Alle carbon en aluminium modellen hebben meer veerweg doordat de vering is toegenomen van 110 mm naar 120 mm.

Alle nieuwe Stache-modellen zullen vanaf september verkrijgbaar zijn bij de Trek-dealers.

Info

www.trekbikes.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!