Trek introduceert de fonkelnieuwe Supercaliber, een radicaal nieuwe XC-racebike met een uniek ingebouwd veersysteem die de grenzen van crosscountry-racen verlegt.

Geen reguliere hardtail. Geen gewone full suspension bike. De Supercaliber is een XC-racebike die het beste van alles in zich verenigt.

De Supercaliber is even licht en efficiënt als een hardtail, maar heeft tegelijkertijd de controle en de tractie van een full suspension bike. Het is de ideale oplossing voor XC-racers die vol gas rijden tijdens beklimmingen en sprints, en daarnaast snelheid willen vasthouden op technische secties en afdalingen.

Trek Supercaliber 9.9
Trek Supercaliber 9.9

Trek Factory Racing XC rijdster Jolanda Neff is heel enthousiast over haar nieuwe XC-racebike die ze dit seizoen uitvoerig heeft getest tijdens World Cup wedstrijden. “Dit is de droomfiets die ik altijd al wilde hebben, maar die tot nu toe niet bestond. Vanaf nu rijd ik nergens anders meer op.” Jolanda won afgelopen weekend op haar Supercaliber dan ook een zilver medaille op het WK Cross-Country in het Canadese Mont Saint-Anne.

IsoStrut: innovatieve snelheid

Trek Supercaliber Isostrut
IsoStrut

De Supercaliber haalt zijn magie uit het IsoStrut veersysteem. Deze demper met 60 mm veerweg is geïntegreerd in de frameconstructie en geheel nieuw ontwikkeld in samenwerking met de vering specialisten van FOX.

De IsoStrut zit opgesloten in een cilinder-constructie die voorkomt dat de demper te ver draait of doorbuigt. Dit uniek ontwerp geeft de fiets een hoge trapefficiëntie en werkt zonder draaipunten. Dat bespaart niet alleen gewicht, maar voorkomt ook zijdelingse speling.

Geboren racer

Trek Supercaliber

Vanaf het modeljaar 2020 zal zowel het hoofdframe is de achterbrug bij elk carbon model uitgerust zijn in een volledig OCLV Mountain Carbon frame. Elke Supercaliber is voorzien van een Straight Shot onderbuis en Knock Block, een SRAM 1×12 aandrijving (waaronder een SRAM AXS-afmontage op het topmodel in de serie) en Bontrager Kovee carbon wielen met Rapid Drive achternaaf die vrijwel direct aangrijpt als je op de pedalen stampt.

Trek Supercaliber

Net als alle Bontrager carbon wielen worden ook Kovee MTB-wielen gedekt door het Carbon Care wielprogramma. Als de wielen binnen twee jaar na aankoop beschadigd raken, dan repareert of vervangt Bontrager ze kosteloos.

Trek Supercaliber

Alle Supercalibers hebben bovendien een 100 mm voorvork, 29” wielen op alle framematen (S, M, M/L, L, XL, XXL) om het maximale voorwaartse momentum te benutten en ruimte te maken voor montage van twee bidonhouders in de voorste framedriehoek.

Modellen en adviesprijzen

Trek Supercaliber 9.9
Trek Supercaliber 9.9
Trek Supercaliber 9.8
Trek Supercaliber 9.8
Trek Supercaliber 9.7
Trek Supercaliber 9.7
Trek Supercaliber 9.9
Trek Supercaliber 9.9
Trek Supercaliber 9.8
Trek Supercaliber 9.8
Trek Supercaliber 9.7
Trek Supercaliber 9.7
Modellen Adviesprijzen
Supercaliber SL 9.9 XX1 € 9,499.00
Supercaliber SL 9.8 GX € 5,999.00
Supercaliber SL 9.7 € 4,499.00
Supercaliber SL Frameset € 3,799.00
Project One -Stock
Supercaliber SL 9.9 XX1 AXS € 10,499.00
Supercaliber SL 9.9 XX1 AXS P1 € 11,099.00
Supercaliber SL 9.9 XTR P1 € 10,099.00
Supercaliber SL 9.9 XX1 P1 € 10,099.00
Supercaliber SL 9.8 XT P1 € 6,599.00
Supercaliber SL 9.8 GX P1 € 6,599.00

Standaard zal de Supercaliber per model serie leverbaar zijn in twee kleuren, optioneel kan er gekozen worden voor een andere afmontage en kleur. Uiteraard is de Supercaliber ook geheel te personaliseren via Project One.

Info

www.trek.bike/supercaliber

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!