De lente is net begonnen maar de aankondiging dat Trek de Farley-fatbike nu ook in volledig geveerde uitvoering gaat aanbieden in de herfst van dit jaar doet je misschien weer verlangen naar de winter! Deze stoere fatbike is echter geschikt voor alle terreinsoorten gedurende het hele jaar.

Trek Farley EX-fully

Trek Farley EX 9.8

De Farley EX biedt 120 mm soepel werkende voor- en achtervering met extra-grippy en snel rollende 27,5″ x 3,8″ banden. De volledig geveerde fatbike schrikt niet terug van beklimmingen in mul zand, bochten met losse ‘kattenbakvulling’ of gladde besneeuwde afdalingen. De Farley EX zal beschikbaar zijn in een lichtgewicht Alpha Platinum Aluminum-model en een nóg lichter OCLV Mountain Carbon-model. De fietsen werden voorgesteld tijdens de Sea Otter Classic.

Trek Farley-hardtail

Trek Farley 9.9

Trek Farley actiefotoVoor fatbikepuristen die nog liever de efficiëntie van een hardtail hebben, is de originele Farley eveneens beschikbaar in Trek’s Alpha Platinum Aluminum of OCLV Mountain Carbon. Voor de steeds groter wordende groep die wedstrijden op fatbikes rijdt, is er een vlieggewicht 9.9 model (zie grote foto) met lichtere, meer op prestaties gerichte specificaties. Het blijft uiteraard genieten van de vele allround-mogelijkheden van deze veelzijdige fatbike hardtail. Of het nu een sneeuwlandschap is of een rotswoestijn.

Winter is coming!

De Farley en de Farley EX zullen op de trails te zien zijn vanaf de herfst 2016 — net op tijd voor het fatbikeseizoen — de Trek-dealers kunnen nu echter al bestellingen opnemen. Als we iets uit het verleden geleerd moeten hebben, is het wel dat je als geïnteresseerde rijder best snel reageert om te voorkomen dat je in de kou blijft staan. Want, zoals er gezegd wordt: “winter is coming!”

Info

www.trekbikes.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!