mountainbiken in de Dolomieten

UNESCO Werelderfgoed

Ik ben met stomheid geslagen, mijn ogen en mond wijd open van verbazing. Ik kan niet geloven wat ik zie en probeer het zo goed mogelijk in me op te nemen. Verticale muren die tot in de hemel reiken. De rotsen rondom me lijken op de torens van een enorme kathedraal. Het maakt niet uit in welke richting ik kijk, het panorama is adembenemend en betoverend. Het bestaan zelf lijkt te worden gereduceerd tot deze overweldigende visuele ervaring.

Verloren in de euforie van dit beeld, hoor ik een gedempte stem. Pas wanneer ik me volledig op de stem concentreer, verandert het landschap in mijn hoofd. Onze eeuwig optimistische gids Klaus staat voor me, en blijkt de bron van de stem te zijn. “Zullen we weer gaan? We moeten nog een heel eind”, vraagt hij vriendelijk met een glimlach, en hij gebaart naar de trail die voor ons ligt.

Oh ja, dat is waarvoor we hier zijn. Ik probeer nog steeds mijn gedachten te ordenen. Ik verken de route Sella Ronda in Zuid-Tirol per mountainbike. De bergen die mij bijna in trance hebben gebracht, staan bekend als de Sella-toppen en de Langkofel. Langzaam vind ik mijn weg terug naar de werkelijkheid. Hallo, aarde! Hallo, Klaus! In het hart van de Dolomieten begint onze ochtend met een fantastisch ontbijt in het hotel ‘Melodia del Bosco’ in Alta Badia….

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!