Alleen al zijn naam dwingt wereldwijd respect af. Aan de erelijst van ‘Sir’ Bart Brentjens (46) komt dan ook geen eind: tienvoudig Nederlands kampioen, World Cup overall, Tour de France VTT, Europees en Wereldkampioenschap, Cape Epic, Brasil Ride en natuurlijk goud en brons op de Olympische Spelen! Vandaag de dag runt hij zijn eigen Betch.nl-Superior- Brentjens MTB Team, maar ook is hij consultant, TV-commentator, geeft hij MTB-clinics en fietst hij nog steeds razendsnel!

Bart, niet iedereen weet hoe je begonnen bent met fietsen.

“Dat is best een heftig verhaal. Als jongen van dertien schaatste ik ’s winters veel met mijn vrienden rond Haelen, de plaats in Noord-Limburg waar ik ben opgegroeid. We trokken onze baantjes over het natuurijs en speelden ook graag een partijtje ijshockey. In het vuur van het spel kwamen we nog weleens op stukken waar het ijs te dun was en soms zakten we er zelfs doorheen.

Een gouden Olympische medaille verandert toch echt je leven!

Dat is mij ook weleens gebeurd. Het vervelende was dat daarna twee open blaren van één van mijn voeten door een bacterie gingen ontsteken. Dat ging maar niet over en een ernstige botinfectie was het gevolg. Dit werd zo erg dat ik een tijd in het ziekenhuis heb gelegen en mijn toestand werd op een gegeven moment heel kritiek.”…

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!