Specialized ontwerpt en ontwikkelt haar S-Works-collectie op het hoogste niveau. De nieuwe XC-georiënteerde mountainbikeschoen, de S-Works Recon, werd dan ook geproduceerd met de meest hoogwaardige materialen zoals carbon, titanium, Dyneema, SlipNot-rubber en Boa-sluitingen.

Het topmodel uit de S-Works collectie is lichter, stijver en comfortabeler dan zijn voorganger. Naast het passen en meten van de juiste schoenmaat is het wel zo fijn om te weten dat de Body Geometry-functionaliteit comfort biedt en wetenschappelijk getest is om prestaties te verhogen en blessures te verminderen. Zo zien we thermisch gebonden naden om de voet perfect te laten aansluiten op de bovenzijde van de schoen, een speciaal gevormde Body Geometry-zool zorgt in combinatie met een comfortabele Padlock-hiel, welke gemaakt is van extra stroef SlipNot-rubber. De binnenkant van de hielkap is bekleed met dit stroeve rubber om de hiel op zijn plaats te houden, zodat je voet mooi gefixeerd blijft. De Padlock-hiel zorgt er bovendien voor dat de achterzijde van de schoen niet kan torderen, waardoor extra stabiliteit ontstaat die belangrijk is voor een maximale krachtoverbrenging zonder energieverlies. Je voet blijft dus te allen tijde in één rechte lijn. Waar ‘normale’ mountainbikeschoenen nog vetersluitingen of klittenbandsluitingen hebben, zie je bij topschoenen steeds vaker een verstelbaar systeem. Specialized gebruikt bij de productie van de S-Works Recon-schoen twee Boa S-3-sluitingen en één klittenbandsluiting. De Boa S3-sluitingen werken eenvoudig én nauwkeurig, bovendien zijn ze tot op de millimeter in te stellen, waardoor een strakke maar niet knellende afstelling mogelijk is.

Specialized gebruikt aan de bovenzijde van de schoen nagenoeg onverslijtbaar en rekvrij Dyneema-materiaal afkomstig uit de ruimtevaart, en een geperforeerde voorzijde voor ventilatie. De geperforeerde gaatjes zijn echter zo klein dat er geen vuil in kan doordringen. Waterdicht zijn ze hierdoor natuurlijk niet. Je voeten blijven echter wel ‘koel’, waardoor zweetvoeten in de zomer worden voorkomen. Tijdens de ontwikkeling van de S-Works Recon-schoen werd extra aandacht besteed aan de carbon zool. De zool werd dan ook ontwikkeld door het team die aan de Rider-First Engineered carbon frames van Specialized werken. Door het toepassen van FACT-carbon is de zool extreem stijf, maar dun gehouden, waardoor de meest ideale krachtoverbrenging en ergonomie ontstaan. Ten opzichte van het vorige S-Works-model mountainbikeschoen werd ook de onderzijde flink onder handen genomen. Allereerst werd voor het aanbrengen van de schoenplaatjes voor een lichte en stijve titanium schoenplaatbevestiging gekozen. Onder de carbon zool zien we dat er voldoende rubber aanwezig is om het carbon te ‘sparen’ tijdens momenten dat je moet lopen. Ook op de neus van de schoen zien we extra rubber terugkomen, wat de kwetsbare voorzijde van de schoen extra bescherming geeft.

Conclusie

Specialized heeft met de S-Works Recon-schoen de lat wederom een flink stuk hoger gelegd. De pasvorm is uitstekend, de carbon zool is ongekend stijf en je voeten blijven lekker koel. Wie rood een te opvallende verschijning vindt, kan kiezen voor een setje in het zwart. Het enige puntje van kritiek is de prijsstelling van de schoen, voor dit bedrag krijg je echter wel een paar super mountainbikeschoenen.

Plus

  • pasvorm
  • stijfheid
  • ventilatie
  • gewicht

Min

  • aanschafprijs
Specificaties
Merk schoen Specialized
Type schoen S-Works Recon
Materiaal bovenzijde Dyneema Thermisch gebonden naden
Materiaal tussenzool carbon
Materiaal onderzijde carbon / SlipNot-rubber
Schoenplaatbevestiging titanium
Hiel Padlock-hiel met SlipNot-rubber
Sluiting 2 Boa S3-Snap-sluitingen
1 klittenbandsluiting
Extra’s leest schoen Body Geometry
inlegzool Body Geometry
perforatie-openingen bovenzijde
hielstabilisator
2x noppen (teen-spikes)
Soort gebruik XC-georiënteerde mountainbikeschoen
Verkrijgbare maten 35 t/m 47
Verkrijgbare kleuren rood (Rocket Red) of zwart
Gewicht per paar 718 gram (maat 45) incl. SPD-plaatjes
Prijs € 359,90

Info

www.specialized.com

Tekst: Guido en Max Kartner
Foto’s: Guido Kartner en Rudi Korthout

Magazine Blog © Bikefreak-magazine

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!