Vijf fervente mountainbikers verzamelden zich in het ‘Team De Fietser’ van de Opwijkse fietsenwinkel ‘De Fietser’.

Kopman is Michel Meysman uit Affligem. Vorig jaar werd hij derde Master op het Belgisch kampioenschap marathon en tweede in de BAMS marathons; het regelmatigheidscriterium van de Belgische mountainbike lange afstandswedstrijden. Hij stond garant voor verschillende podia in binnen- en buitenland. Michel reed ondermeer de Crocodile Trophy en de Brasil Ride…

Samen met zijn vrouw, de Opwijkse Titske De Maeyer, zal hij in mei in duo deelnemen aan de Gerona MTB Challenge in het noorden van Spanje.

Bart Van Driessche uit Baardegem is de youngster van de groep; in 2019 reed hij samen met Michel de Cape Pioneer in Zuid-Afrika, ze wonnen er drie etappes in de open wedstrijd. Bart eindigde ook tweede in de Ardeense etappewedstrijd LCMT. Dit jaar gaat hij weer voor podia in kortere wedstrijden en marathons.

Opwijkenaar Jochem Vermeir zal net als Bart in de Elite 3 categorie uitkomen. Hij heeft onder meer een derde plek in de Sunshine Cup te Cyprus en de 70 km van de Grand Raid Godefroy in Bouillon op zijn palmares. Jochem rijdt ook met succes wedstrijden met de racefiets.

Dieter Luypaert uit Opstal-Buggenhout is de all-rounder van het team. Vorig jaar werd hij tweede in de befaamde Epic Series. Hiervoor reed hij 200 km met de mountainbike; 300 km met de racefiets en 100 km trailrun in de Ardennen. Ook in de duathlons en mountainbike marathons staat Dieter zijn mannetje. Dit jaar zorgde hij voor een eerste podium in de duatlon te Berendrecht.

Zaakvoerder van De Fietser, Wim Tollenaere, heeft vele podia in marathons en meerdaagse wedstrijden op zijn palmares. In 2019 werd hij in duo met Franky Taelman tweede Master in de Roc Du Maroc en behaalde diverse top 3 plekken in de BAMS Marathons. Dit jaar werd hij in zijn leeftijdscategorie kampioen cross bij de WVZ en eindigde met André Suls derde in de Algarve Bike Challenge.

De mannen van ‘De Fietser’ stellen met enige fierheid hun nieuwe kledij en fietsen voor. Ze worden hierbij gesteund door de wereldmerken Trek en Bontrager en de sponsors De Fietser, Immo Elle en Carrosserie Patriek uit Affligem.

De mountainbikers rijden op de Trek Supercaliber 9.9; het topmodel van het Amerikaanse merk. Hun belevenissen zijn te volgen op de facebook en instagrampagina ‘TeamDeFietser’

Info

www.trekbikes.com
www.bontrager.com
www.immo-elle.be
www.carrosseriepatriek.be
www.defietser.be

Meer info

Wim Tollenaere
Bart Van Driessche
Michel Meysman
Jochem Vermeir
Dieter Luypaert

Team De Fietser

Karenveldstraat 3
1745 Opwijk
0477/253401 (Bart)
0471/281196 (Wim)
052/358443 (De Fietser)

Magazine Blog © Bikefreak-magazine

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!