Regerend wereldkampioen mountainbike marathon Henrique Avancini en zijn Duitse partner Manuel Fumic hebben de 2019 Momentum Tankwa Trek gepresenteerd door Biogen gewonnen.

Het Cannondale Factory Racing team won 3 van de 4 etappes om te finishen met een hard verdiende 3-minuten voorsprong op hun concurrenten. De overwinning smaakt bijzonder zoet na de 2018 editie, toen Fumic moest opgeven na een blessure.

Urs Huber en Simon Stiebjahn wonnen de laatste etappe. Het Bulls team was de belangrijkste protagonists voor de eindoverwinning, maar ze reden echter verkeerd in de laatste kilometers van dag 3 waardoor ze 4e overal werden. 

Op het overal podium stonden verder het ‘backup’ Cannondale Factory Racing team van Maxime Marotte en Cameron Orr, en de Denen Simon Andreasson en Jonas Lindberg als 3e. Met zijn 19 jaar liet Orr overigens een diepe indruk op de andere elite mannen.

Bij de vrouwen waren de locale fans blij dat de Zuid-Afrikaanse Mariske Strauss de overwinning binnensleepte aan de zijde van de Zweedse Jenny Stenerhag (Silverback Fairtree) dankzij winst in etappe 3 en 4. Ze legden de basis van hun overwinning op de Merino Monster klim. 

Ghost Factory Racing’s Barbara Benko en Anne Terpstra finishten 3e. De overwinning in de Tankwa Trek lonkte initieel naar hun, met winst in de proloog waardoor ze de eerste 2 etappes het roze konden dragen. En dit nota bene als een van de weinige deelnemers op een hardtail! Lekke banden gooiden echter roet in het eten…

Annie Last and Candice Lill waren geplaagd door een reeks mechanische problemen in de eerste etappes. Het duo vocht hard terug om alzo nog 2e te eindigen. 

Over het parcours kunnen we enkel maar vertellen dat er elke dag meerdere passages waren die op zichzelf al de moeite zijn om de Tankwa Trek te rijden. De warmte (ondanks een bloedhete proloog met temperaturen over de 40graden), de schitterende trails, de rotsen, de Merino moster klim, de vriendelijke mensen en de adembenemende landschappen maken deze Tankwa Trek echt iets voor op je “to do” lijst te zetten!”

Magazine Blog © Bikefreak-magazine

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!