We lopen midden in de zomer al wat vooruit op wat je in de winter kunt gaan doen als indoor training, maar dit nieuwtje slaan we niet over! Door middel van een nieuwe upgrade biedt de Tacx Neo nu een accurate simulatie van verschillende soorten wegdek. Met deze compleet nieuwe functie kun je de vibraties van het oppervlak in je benen voelen. Dit wordt mogelijk gemaakt met Tacx Films en Zwift. Hoewel de functie op het moment vooral gefocust is op wielrennen, is deze ontwikkeling zeker interessant voor mountainbikers. 

Iedere weg of oppervlak waar je op rijdt, heeft imperfecties waarmee de rolweerstand toe- of juist afneemt, zoals een hobbel of een scheur. Een serie van deze imperfecties, de een na de andere, vormt een zeker patroon. Wanneer je bijvoorbeeld op kasseien rijdt, verandert de weerstand continu met een hoge frequentie. Tacx heeft deze ‘road patterns’ geregistreerd en deze patronen kunnen nu door de Neo-indoor trainer gebruikt worden om een zekere ondergrond te simuleren. De trainer meet immers 1000x per seconde de geleverde kracht van de rijder en kan daardoor ook een snel variërende rolweerstand simuleren. De Neo past de weerstand direct toe op de cassette (er is geen wiel of band bij deze trainer), dus dit zou de enige trainer zijn die accuraat weg- en terreinoppervlak kan creëren.

Het rijden op diverse oppervlakken kun je doen door middel van de Tacx Films in de Tacx Cycling App (tablets), met de Tacx Trainer Software 4 (Windows PC) en ook door middel van de virtuele wereld van Zwift. Binnenkort zal ook de virtuele wereld in de Tacx Trainer Software de oppervlaksimulatie ondersteunen.

Zeker uitproberen als je een Tacx Neo hebt! In de Tacx Cycling App kun je de ‘Flanders NEO road patterns demo’ downloaden uit de Tacx Films (dit vind je in het hoofdmenu van de app). Je moet er wel de laatste firmware update voor de Tacx Neo voor uitgevoerd hebben, maar dit is eenvoudig te doen door middel van de Tacx Utility App.

Nu is het nog wachten tot er een Tacx Film van bijvoorbeeld de Cape Epic verschijnt, dan kun je er de hele winter zonder je huis te verlaten voor trainen!

Info

www.tacx.com

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!