De Perskindol Swiss Epic is een UCI race hors categorie… Dat wil dus zeggen, serieus wat kleppers aan de start en een loodzwaar parcours. Ook dit jaar starten er meerdere toppers die racen voor eeuwige roem. Als kers op de taart, kwam ex-tour-winnaar Cadel Evans even mee op de flanken van Verbier meecrossen! Just one day, special guest!

Naast die toppers, staan er uiteraard ook gewone bikers aan de start, “boys and girls” die maar op zoek zijn naar 1 doel: FUN beleven op de fiets. BOEM, ze zijn hier aan het juiste adres.

De organisatie belooft trails, véél lastige trails!

Het weer is hier zoals de vrouwen, onvoorspelbaar! Er was regen voorzien, maar om 9u30 tijdens de start van de eerste rijders was het prachtig weer. Zelfs toen de UCI rijders van start gingen was het slechts een donker wolkje dat net voldoende schaduw gaf om de bril thuis te laten.

Het parcours zelf, want daar draait het nu eenmaal om. De organisatie belooft trails, véél lastige trails en vooral trails die enkel tijdens deze race toegankelijk zijn. Garmin en Strava uploads zijn verboden. Just for us… deelnemen is dus de boodschap! De beklimmingen waren zéér toegankelijk en de uitzichten magnifiek. Het dalen, dat was toch waar we naar op zoek waren. Bikepark-stijl: heel wat drops, kombochten, wortels, kleine jumps, grote jumps, chickenways, alles wat een biker nodig heeft…

Fietskeuze: toch maar de fully, maar hou het licht. Met 95 km en 3100 hoogtemeters op de agenda morgen, blijft het dus niet enkel bij dalen!

De organisatie is top, de omgeving is machtig, de bikers zijn gek. De perfecte cocktail voor een EPIC RIDE… 

Info

Auteur: Mathias Smet

www.swissepic.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!