Hoewel het in principe meer gericht is op wielrennen, vinden we toch een aantal prominente mountainbikedames terug in het lijstje van de ambassadeurs van een nieuw podium voor vrouwen die fietsen: Marianne Vos, Hannah Barnes, Manon Carpenter, Lucinda Brand, Marijn de Vries en Lauren Kitchen lanceerden op 9 oktober om 20:30 (GMT) in Londen een nieuw uniek, internationaal concept in de wielersport onder de naam Strongher.

Podium voor vrouwen die fietsen

Strongher heeft als doelstelling het verder ontwikkelen van de sport, vrouwen in de wielerwereld aan elkaar te verbinden en ze een podium te geven. Met als belangrijkste resultaat: meer vrouwen op de fiets!

Wij geloven dat elke vrouw dit verdient!

Marianne Vos, Hannah Barnes, Lauren Kitchen, Lucinda Brand, Manon Carpenter, Marijn de Vries, Juliet Elliott en Rebecca Charlton hebben daarom samen met ambassadeurs van het vrouwenwielrennen – prof’s, amateurs en beginners – de krachten gebundeld.

Overkoepelende beweging voor vrouwen die fietsen

Het concept Strongher is een overkoepelende beweging in het vrouwenwielrennen die professionals en beginners op internationaal niveau aan elkaar verbindt en verenigt. Door de achterban aan te laten sluiten aan de professionals ontstaat er een synergie tussen de twee. Elke belanghebbende in het vrouwenwielrennen kan deelnemen. Het is een van de meest unieke en belangrijke initiatieven in de geschiedenis van de sport.

Strongher, het podium voor vrouwen die rijden

Oprichter van Strongher Marianne Vos; “Vrouwen wielrennen wordt steeds populairder, de sport groeit en er worden steeds meer initiatieven ontwikkeld. Het is daarom tijd voor het vrouwenwielrennen om het podium te pakken en de kloof met de mannen te verkleinen. Strongher is dit podium.

We willen de exposure van de professionele atleten verhogen en we willen amateurvrouwen het vertrouwen geven dat ze nodig hebben om te beginnen met racen en beginners om met wielrennen te starten. Dat gaan we doen door evenementen te ontwikkelen van profs tot beginners. Want we willen vrouwen inspireren om te gaan fietsen. We moeten vrouwen het vertrouwen geven dat ze iets kunnen bereiken ook al doen ze het voor de eerste keer. Wij helpen ze door ze een podium te geven om zich te laten zien”.

Online en offline

Strongher zal zowel online als offline aanwezig zijn.  Strongher zal met haar kern-hub, vrouwen over de hele wereld met elkaar verbinden, door te laten zien waar ze fietsen, wat ze fietsen en hoe ze fietsen. De nieuw ontwikkelde app levert hier een belangrijke bijdrage aan en laat vrouwen rijden en chatten met elkaar! Strongher ontwikkelt nieuwe evenementen maar we werken ook samen met bestaande evenementen om de toegankelijkheid voor vrouwen uit alle lagen van de fietswereld te verbeteren! Strongher zoekt ook de samenwerking met organisaties als L’Etape de Tour en wil ook races als een Amstel Gold Race voor professionele vrouwenwielrenners creëren.

Samenwerkende partijen

Strongher werkt samen met alle belanghebbenden in de wielersport; federaties, community’s, atleten, evenementen en bedrijven. Stakeholder Shimano steunt dit initiatief vanaf het begin. “Met onze merken Shimano en Pearl Izumi hebben we altijd al een duidelijke focus op specifieke vrouwenproducten. Vrouwelijke fietsers hebben verschillende anatomie, eisen en smaak”, zegt Mike Smink, Sr. Marketing Manager bij Shimano Benelux. “De oprichting van het Strongher platform inspireerde ons om onze retail partners te overtuigen van het feit dat vrouwen graag anders worden behandeld dan mannelijke wielrenners. Wij haken hierop aan door het Strongher Vrouwvriendelijk Store label te initiëren. Hiermee bieden we een bredere selectie van vrouwelijke fietsproducten aan, maar we promoten ook specifieke faciliteiten en producten die voor vrouwen belangrijk zijn en gewaardeerd worden zoals fatsoenlijke en comfortabele pasmogelijkheden.

Pro’s en ambassadeurs

Marianne Vos, Gracie Elvin, Iris Slappendel, Marijn de Vries, Roxane Knetemann, Amanda Spratt, Valentina Scandolara, Lucy Garner, Hannah Barnes, Shara Gillow, Kasia Niewiadoma, Megan Guarnier, Manon Carpenter, Lauren Kitchen, Floortje Mackaij, Lucinda Brand, Stefany Hernandez, Ellen van Dijk, Ashleig Moolman, Nynke de Jong, Ellen Brunninkhuis, Annemijn Briet, Marit Huisman, Michelle Zacht, Andrea Lodder, Kim Peters, Lillie Rumpf, Daphne Karagianis, Juliet Elliott, Romina Lemmert, Berth Hodge, Rebecca Charlton, Chantal Soesters, Cynthia Schultz, Kim Peters, Anneloes Kokhuis, Saska Haex, Eva Synnestvedt Hansen, Loes Gunnewijk, Maan Klomp, Judith van Maanen en Stefy Gutovska.

Strongher, het podium voor vrouwen die fietsen

Strongher is een nieuwe beweging om meer vrouwen op de fiets te krijgen. De term ‘ Strongher, het podium voor vrouwen die rijden’, verwijst naar de synergie en de kracht tussen de achterban en de professionele wielrenner. Het podium voor vrouwen die rijden verwijst naar het podium van een wielerwedstrijd waar je gehuldigd wordt. Wij geloven dat elke vrouw dit verdient. We willen ook graag vrouwen de kracht geven om te laten zien dat ze talent hebben niet alleen in de sport, maar ook in hun dagelijks leven.

Info

www.strongher.cc

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!