Specialized heeft zojuist de vernieuwde Enduro gelanceerd. Voor velen definieert de Specialized Enduro de criteria waar een endurofiets voor moet staan. En dacht je dat het 2017-model spectaculair was? Wacht maar tot je de vernieuwingen ziet voor modeljaar 2018!

Specialized Enduro S-Works Carbon 29 6Fattie

Specialized Enduro FSR S-Works Carbon 29 6Fattie

Specialized Enduro Pro Carbon 29 6Fattie

Specialized Enduro FSR Pro Carbon 29 6Fattie

Uniek: WU dropper post

Specialized Enduro WU dropper postAls je een downhillfiets hebt, dan is de kans groot dat je zadel met de punt naar boven wijst, wat ‘WU’ genoemd wordt. Hoe groter de hoek, des te meer WU. Waarom rijden mensen hun downhillfietsen met WU? Wanneer het zadel verlaagd wordt, draaien je heupen meer naar achteren. Vanuit het standpunt van Specialized Body Geometry, staat WU dus toe dat het zadel altijd nog perfect past, en dat er nog steeds bloed stroomt naar de lichaamsdelen die voor iedereen zo belangrijk zijn.

  • 150 mm dropper (115 mm veerweg van de zadelpen; 150 mm veerweg wanneer je rekening houdt met de schuine stand van het zadel
  • 34,9 mm diameter
  • 14º schuine stand van het zadel
  • cruise control tussen 25 en 100 mm

Geometrie

De bovenbuis is voor zowel de 29er als het 27,5″ model verlengd en beide wielmaten hebben bovendien hetzelfde gevoel in de cockpit. Voor het 27,5″ model is de bovenbuis aangepast, zodat de fiets dezelfde look krijgt als de 29er.

Vering

Enduro 29: door middel van een ‘flip chip’ kun je de brackethoogte en de balhoofdbuishoek aanpassen.
Enduro 29.5: het bevestigingspunt van de demper is verplaatst voor een meer progressief veergedrag; door middel van een ‘flip chip’ kun je de brackethoogte en de balhoofdbuishoek aanpassen.

De bevestigingslink voor de ‘flip chip’ is verkrijgbaar als aftermarket-onderdeel, zodat je iedere Specialized Enduro model 2017 kunt ombouwen en zo kunt profiteren van de nieuwe voordelen van deze fietsen. Je hoeft je demper er niet extra voor te laten tunen.

Andere updates 

  • Enduro S-Works 29 & 27.5 worden uitgerust met Öhlins TTX Boost-vork
  • Enduro Pro/Elite 29 & 27.5 worden uitgerust met Öhlins STX Boost-vork
  • de Enduro Pro-serie wordt nu uitgerust met carbon velgen
  • 800 mm brede sturen op alle modellen Enduro
  • SWAT CC & WU post op Enduro S-Works, Pro en Coil-modellen

Info

www.specialized.com

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!