Specialized heeft lijn aangepaste helmen met ANGI / MIPS-technologie. Dit kan levensreddend zijn, zeker wanneer je tijdens de Coronacrisis, alleen met je mountainbike op pad gaat.

We herinneren ons allemaal nog de noodroep van de vrouw van Steven de Jongh. Na een valpartij was hij onvindbaar en onbereikbaar. Dit is in de toekomst met ANGI niet meer het geval. Er is live-tracking mogelijk en bij een aanzienlijke impact kunnen “emergency contacts” automatisch een bericht ontvangen met exacte GPS coordinaten. De ANGI sensor communiceert met je Specialized Ride App. Na een impact is er een countdown, waar binnen je nog tijd hebt om de alarmering uit te zetten. Doe je dat niet dan wordt er automatisch een bericht verstuurd.

Specialized ANGi/MIPS-helm
Specialized ANGi/MIPS-helm

Naast het ANGI-systeem voegen we een “extra laag van bescherming” toe aan de helmen door middel van MIPS. Dit systeem kan meer bescherming bieden bij “rotational impacts” die normaliter aanzienlijk meer schade aan het menselijk lichaam zouden toedienen. De Specialized-helmen zijn aan de binnenzijde aangepast, zodat MIPS geen impact heeft op bestaande features voor de pasvorm, afstelmogelijkheden of comfort. In exclusieve samenwerking met MIPS hebben we zelfs een nieuwe MIPS SL variant ontwikkelt, die in onze lichtste en high-end helmen zijn terug te vinden. Deze techniek is beperkt en uitsluitend door Specialized te gebruiken.

Specialized ANGi/MIPS-helm

De collectie Specialized-helmen gaan terug naar de basis, terug naar de oorsprong: buiten aerodynamica, koeling en gewichtsbeparing zijn Specialized-helmen primair ontworpen om je te beschermen.

Verkrijgbare MTB-helmen met ANGi / MIPS zijn:

  • Ambush
  • Ambush Comp
  • Ambush Comp e-Bike
  • S-Works Prevail ll
  • S-Works Dissident

Info

www.specialized.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!