35.000 fans genoten van het te gekke evenement, waarbij Brandon Semenuk de vijfde Red Bull Joyride-titel opeiste en Emil Johansson het Crankworx-totaalklassement won. Brandon Semenuk was als eerste aan de start van de Red Bull Joyride tijdens Crankworx Whistler en zijn prachtige openingsrun van 89,80 punten was genoeg om het deelnemersveld van hoge kwaliteit te overtreffen en een vijfde recordoverwinning te pakken op het Boneyard-parkoers.

De Canadees won in zijn thuisland voor 35.000 toeschouwers tijdens de grootste slopestyle-competite ter wereld, terwijl de tweede plaats van Emil Johansson met 86,80 punten voldoende was om hem gekroond te zien worden als winnaar van het totaalklassement van de Crankworx 2017 World Tour.

Crankworx Whistler 2017

De Amerikaanse veteraan Ryan Nyquist had een prachtige tweede run met 84,80 punten om de Canadees Anthony Messere van de derde plaats te stoten. Het publiek was zeer opgewonden met deze eerste podiumplaats van Nyquist nadat hij zich omgeschoold had van een BMX-carrière.

Mede-Amerikaan Nicholi Rogatkin viel tijdens zijn twee gedurfde runs, wat hem de Crankworx Triple Crown kostte nadat hij twee (Rotorua en Innsbruck) van de voorgaande drie ronden gewonnen had.

Het Red Bull Joyride-parkoers van de zevende editie was gebouwd door rijders voor rijders en één van de meest technische parkoersen tot nu toe: het had 14 jumps, een splitsing in de startzone met twee mogelijkheden en de laatste hindernis met een vlakke landing vanaf 6 meter hoog in de finishzone.

Crankworx Whistler 2017

De 26-jarige Semenuk zei: “Ik kan me niet herinneren wanneer ik als eerste startte, dus dat was zeer stresserend. Ik had kippenvel — gelukkig had ik een goede run. Het parkoers is erg lang en de wind speelt altijd een rol. Heel beneden komen was dus al de halve wedstrijd. Het is overleven in mijn thuisstad en het grootste slopestyle-evenement van het jaar. Het was een beetje een verrassing. Ik had vijf maanden geen wedstrijden gereden. Geef een jaar of twee aan Emil om de puntjes op de i te zetten en hij zal niet te stoppen zijn. Hij heeft meer geoefend dan ieder ander.”

Crankworx Whistler 2017

De achttienjarige Zweed Emil Johannsson onthulde: “Het is iets waar ik altijd al van gedroomd heb en nu ik het gedaan heb, voelt het goed aan. Gedurende de tweede run wilde ik nóg meer mijn best doen, maar ging uiteindelijk te ver op een van de jumps. Ik had nog steeds de tweede plaats, dus al met al heb ik het niet slecht gedaan.”

Torquato Testa, Jakub Vencl en de Duitser Nico Scholze hebben een goede indruk achtergelaten tijdens dit seizoen en zouden net als Johansson veel vooruitgang gemaakt moeten hebben wanneer Crankworx in 2018 terugkeert.

Info

Foto’s: Jussi Grznar / Scott Serfas / Red Bull Content Pool

www.crankworx.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!