Na het succes van het MTB & e-MTB TEST-Festival in de afgelopen vijf jaren, krijgt het evenement in 2019 natuurlijk weer een vervolg, en wel op zaterdag 11 mei aanstaande. We bieden je de kans om nagenoeg alle 2019-MTB’s van ‘s werelds populairste fietsmerken uit te proberen. Voor de entreeprijs hoef je het niet te laten: deelname aan het MTB & e-MTB TEST-Festival bedraagt slechts € 10,-. Zet 11 mei nu vast in je agenda, en schrijf je vandaag nog in met de handige link aan het einde van dit artikel.

Ruim 200 testbikes

Op zaterdag 11 mei staan ruim 200 mountainbikes (model 2019) een volle dag tot je beschikking. Er zijn ongeveer 20 verschillende fietsmerken met topmodellen én informatiestands aanwezig. Wat dacht je van een testronde op een Canyon Lux, Trek Top Fuel, Merida One-Twenty, Haibike SDuro, BMC Agonist of de nieuwe Specialized Epic EVO? Dit is slechts een greep uit het ruime assortiment testfietsen die klaarstaan voor een overtuigende testrit op het meest avontuurlijke testrondje van Nederland. Naast de ‘gewone’ MTB zijn er ook diverse e-MTB’s aanwezig; een mooie gelegenheid dus om een mountainbike met trapondersteuning te testen.

Mountainbike van het jaar

Na afloop van iedere testrit kun je op je persoonlijke testformulier de mountainbike snel en eenvoudig beoordelen door middel van een puntensysteem. Aan het einde van de dag worden alle testformulieren verzameld, de punten opgeteld en verwerkt tot een uitslag, die we op 1 juni bekendmaken. De populairste mountainbike van het MTB & e-MTB TEST-Festival wordt bovendien uitgeroepen tot ‘Mountainbike van het Jaar 2019’. Als klap op de vuurpijl maakt iedereen (alle testrijders van 11 mei die tijdens de prijsuitreiking aanwezig zijn) kans om schitterende prijzen te winnen.

Voorinschrijving verplicht

Om iedereen gegarandeerd onbeperkt te kunnen laten testen, is het MTB & e-MTB TEST-Festival gebonden aan een maximaal aantal deelnemers. Om deze reden ben je verplicht om je vooraf via de website aan te melden, zodat wij precies weten wie er allemaal gaan komen. Aanmelden op de dag zelf is helaas NIET mogelijk en VOL = VOL, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Het mooiste testrondje!

We hebben niet zomaar het eerste de beste testrondje voor je uitgezet: je gaat op het mooiste testparkoers van Nederland rijden. De vaste mountainbikeroute van Dorst (nabij Breda, Noord-Brabant) is voor iedereen uit Nederland en Vlaanderen eenvoudig bereikbaar. De uitdagende testronde, met een lengte van circa 8 kilometer singletrail, heeft alles in zich om een testfiets op zijn rijeigenschappen te kunnen beoordelen. Ontelbare bochten, aantrekkelijke heuveltjes, korte maar spannende afdalingen en een aantal plekken om écht gas te kunnen geven. Geen vervelende plassen, modder of andere narigheden, maar een mooie droge zandondergrond én bovendien een perfect onderhouden MTB-parkoers!! De ronde kan tijdens het MTB & e-MTB TEST-Festival meerdere malen worden gereden, steeds met een andere testfiets.

Aanwezige fietsmerken*

Apex / BMC / Canyon / Cannondale / Conway / Cube / Ednine / Focus / Giant / Gilbertson / GT Bicycles / Haibike / Husqvarna / Isaac / Kona / Lapierre / LIV / Magura / Merida / Niner / Santa Cruz / Schwalbe / Specialized / Trek 

*) lijst is nog niet definitief

Uitstekend verzorgd

Tijdens het MTB & e-MTB TEST-Festival ga je op zaterdag 11 mei individueel op pad om de mountainbikes van jouw keuze te testen. Je rijdt de testronde van circa 8 kilometer geheel in je eigen tempo, steeds weer met een andere testfiets. Ieder fietsmerk is aanwezig met een informatiestand, waar je je favoriete testbike kunt ophalen voor een testrit. Vanzelfsprekend krijg je bij ieder fietsmerk ter plaatse uitleg over de techniek achter iedere testbike. Doordat je iedere ronde een andere mountainbike kunt testen, krijg je een prima indruk van wat er op mountainbikegebied zoal te koop is. Het aanbod testfietsen is enorm en er staan zo’n 200 mountainbikes klaar waar je uit kunt kiezen.

Programma

09.45 uur: aankomst + legitimatie
10.00 uur: 3 à 4 testritten in de ochtend
12.30 uur: middagpauze / lunch
13.00 uur: 3 à 4 testritten in de middag
15.30 uur: evaluatie / invullen testverslagen
16.00 uur: einde testdag / prijsuitreiking

Inclusief

  • testen van aanwezige 2019-mountainbikes
  • uitleg over gebruik, plus afstelling vering

Zelf meebrengen

  • fietshelm (verplicht)
  • fietsschoenen
  • eigen pedalen

Bijkomende kosten

  • heen- en terugreis
  • lunch (ter plaatse te koop)
  • drinken (ter plaatse te koop)

Aanmelden voor het MTB & e-MTB TEST-Festival

Klik op de onderstaande button, vul het formulier volledig in en klik op ‘verzenden’. Je krijgt direct een bevestiging van je aanmelding per e-mail toegezonden. Deelname bedraagt € 10,- en dient door middel van een bankoverschrijving vooraf te worden voldaan. Je krijgt na je bevestiging e-mail spoedig een factuur per e-mail toegezonden. Zodra je betaling bij ons binnen is, ben je 100% gegarandeerd van deelname. De informatie voor het MTB / e-MTB TEST-Festival (bestaande uit persoonlijk deelnamenummer, dagindeling, routebeschrijving en adresgegevens) wordt uiterlijk 1 mei door ons per e-mail verzonden. ANNULEREN: restitutie van de € 10,- deelnamekosten is niet mogelijk.

Het MTB & e-MTB TEST-Festival is powered by:
Mountain Bike Adventure-reizen

Magazine Blog © Bikefreak-magazine

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!