Rudi van Houts naar Team ‘Brentjens’

Bart Brentjens en zijn team zijn trots en blij Rudi van Houts te mogen verwelkomen in het BETCH.nl Superior Brentjens Mountainbike Racing Team. Rudi zal per 1 januari 2016 officieel deel uit maken van het Team.

Rudi (16 januari 1984) is professioneel mountainbiker sinds 2005. Hij begon zijn fiets carriere toen hij 5 jaar oud was als BMX-er. Rudi begon met mountainbiken in 1999/2000 omdat hij het mountainbiken erg graag deed.

Als Junior behoorde Rudi al tot de Top 10 wereldwijd. Rudi werd Europees Kampioen in de U23 categorie in 2005. In 2008 nam Rudi voor Nederland deel aan de Olympische Spelen in Beijing samen met Elsbeth Vink en Bart Brentjens. Tijdens de Olympische Spelen in Londen stond hij eveneens aan de start.

Sinds 2009 maakte Rudi deel uit van het internationale Merida Biking Team met daarin grote namen als Jose Antonio Hermida (Spanje) en Gunn Ritha Dahle (Noorwegen).

De ambitie van Rudi is het behalen van een Top 8 plaats tijdens de Olympische Spelen Rio 2015.

Rudi van Houts, Elite XCO mountainbiker over zijn overstap naar Team Brentjens:

“Ik heb gekozen voor het BETCH.NL Superior Brentjens Mountainbike Racing Team, omdat het programma van het team perfect bij mijn ambities aansluit en de ondersteuning ook professioneel en dik in orde is. Daarbij ken ik al veel van de renners en de begeleiding en verwacht ik er een goede tijd mee te hebben.”

Bart Brentjens, Teammanager en ’World’s 1st Olympic Champion XCO Atlanta 1996’ :

“Ik ben heel blij om Rudi te verwelkomen in het Team komend seizoen. Rudi is al gekwalificeerd voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio 2016. Ik hoop dat ik Rudi kan helpen om een top prestatie neer te zetten op de Olympische Spelen volgend jaar. Rudi is absoluut een ervaren top rijder waar onze jongere atleten nog veel van kunnen leren.”

Info

Foto: Rudi van Houts tijdens het Olympische Testevent in Rio, Brazilie waar hij als 10e eindigde. © Pedrocury
www.mountainbikeracingteam.com
www.rudivanhouts.nl

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!