Zo’n grote heuvelrug, en dan toch slechts zeven vaste mountainbikeroutes, dat kan toch niet waar zijn! Dat is dus gelukkig ook niet zo; het zijn er inmiddels negen.

Als je op de Utrechtse Heuvelrug aan het mountainbiken bent en de tijd neemt om goed om je heen te kijken, krijg je steevast het gevoel dat er meer mogelijkheden moeten zijn dan de uitgepijlde routes tot op heden kunnen bieden. Er zijn bikers die niet stoppen bij die gedachte en daadwerkelijk op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden. Die zijn in de provincie Utrecht op twee plaatsen gevonden. Dat is goed nieuws voor de vasterouterijders, want er ligt een nieuwe route van zestien kilometer bij Zeist en een nieuwe, relatief korte route bij Rhenen.

Inmiddels is er genoeg gereedschap voor een herkansing en gaan wij op pad. Volgens de mannen is het niet glad meer op de route, in tegenstelling tot vorige week, toen alles nog onder een deken van sneeuw lag.

Het is hier gewoon te leuk om te stoppen voor een foto

Ongetwijfeld was dat ook een mooie rit geweest, maar we moesten er wel eerst naartoe en het was toen niet slim om de weg op te gaan. Nu ligt hier en daar wat blubber, maar dat is dan ook alles…

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!