Afgelopen zaterdag vond ronde 3 van de World Cup plaats. Na het missen van de race in Frankrijk, als gevolg van een hersenschudding, stond Jeroen van Eck na 3 weken weer aan de start! En met succes!

2e plaats in World Cup Volterra!!!

De afgelopen 3 weken waren niet altijd makkelijk. Veel slaap, rust en af en toe een duurritje was waar zijn daginvulling uit bestond. Pas 5 dagen voor de wedstrijd kon Jeroen zich fysiek weer gaan inspannen. Maar al die tijd had hij in z’n gedachte gehouden dat hij er in Volterra weer zou staan. De bevestiging dat het blijven geloven in jezelf (en het herstelproces) en vertrouwen op je fysieke capaciteiten loont, is wat Jeroen bij blijft van Volterra. 

Wedstrijdverloop Eliminator

Dan terug naar de wedstrijd zelf. De dag begon zoals gebruikelijk met de kwalificatie waarin hij een tweede tijd neer zette. Blijkbaar had iedereen het zwaar op die klim… 😉

In de finale was het man tegen man. Gezien de vorige jaren was het aannemelijk dat de renner die na de 2e ronde als eerste boven aan de klim zou zijn de grootste kans tot winnen had. In ronde 1 (van 2) reed hij van plek 3 naar plek 2 en zat ‘ie in het wiel van Hugo Briatta. Beide aan elkaar gewaagd en beide even sterk. Het gat werd niet groter, het gat werd niet kleiner en ik passeerde de finish als tweede.

In eerste instantie baalde hij om zo dicht bij de overwinning te zijn en dan toch 2e te worden. Maar die emotie werd al snel verruild voor het besef dat Jeroen met een minimale voorbereiding nu alweer in de grote finale stond en met een podiumplaats huiswaarts ging!

Algemeen klassement World Cup

Door het missen van de World Cup in Frankrijk zakte Jeroen van Eck terug in het klassement. Maar met de 2e plaats in Italië pakte hij veel punten terug op de concurrentie en staat hij ook in het algemeen klassement weer op een 2e plaats!

Magazine Blog © Bikefreak-magazine

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!