Volmaakt zijn is hard werken. Volledig geconcentreerd zijn, iedere keer dat je je rugnummers vastpint. De lijnen van de kwalificatieritten onthouden zodat je je finalerit perfect rijdt. Gedisciplineerd genoeg blijven om je niet te laten afleiden door de carnavaleske sfeer tijdens elke World Cup-wedstrijd. Lekke banden en mechanische problemen vermijden. Die winnende rit race na race herhalen. Rachel Atherton heeft dergelijke perfectie het hele seizoen nagestreefd.

Rachel Atherton is de eerste MENS die een perfect seizoen heeft gereden!

Met de overwinning tijdens het Wereldkampioenschap UCI Downhill in Val Di Sole (I) completeert Rachel een opmerkelijke prestatie: perfect parcours tijdens zeven WK-races dit seizoen en nu de regenboogtrui. Samen met de overwinningen van het vorig seizoen geeft dat Rachel een ‘winning run’ van 13 World Cup-wedstrijden!

“Ik houd me niet bezig om eraan te denken dat ik een perfect seizoen heb… Elke race is een nieuwe race… Ik blijf geconcentreerd op mijn routine. Die eerste overwinning in de eerste World Cup geeft je veel vertrouwen maar ik had nooit gedacht dat ik elke World Cup van het jaar zou winnen. Het is gek. Elke race ik denk dat ik pech krijg, dat mijn geluk opraakt. Dat ik zal crashen, een lekke band krijg of dat er iets zal op breken mijn fiets. Elke race was perfect, het was geweldig!” Rachel Atherton – streven naar perfectie.

Info

Video opgenomen door Shimano in Val di Sole.
www.shimano.com
www.trekfactoryracingdh.com

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!