Altijd weer dat schoonmaken van mijn fiets, ik word er gek van, kan dat nou niet duurzaam anders?”Dat is de vraag die velen onder ons zich stellen, en inmiddels is er dus een zeer duurzame oplossing: een Proteam Hydro Coating.

Hoe werkt dit: Op de gehele fiets wordt een water- en vuilafstotende coating aangebracht die zal voorkomen dat vervuiling zich kan hechten en daardoor het cosmetisch onderhoud heel veel makkelijker zal maken. Simpel afspoelen met water zal in veel gevallen voldoende zijn om de fiets weer schoon en netjes te krijgen. Hierdoor wordt niet alleen het onderhoud makkelijker maar de fiets zal langer zijn nieuwe uiterlijk behouden en daardoor waardevaster worden.

Proteam Hydro Coating

“Hoe kan ik dit regelen?”

Het aanbrengen van de coating kan goed zelf gedaan worden of je kunt het uitbesteden aan één van de Proteam Service Centers verdeeld over het gehele land. De professional zal de coating aanbrengen met een airbrush en zodanig ervoor zorgen dat elk hoekje gecoat zal worden. Het is ook zelf goed te doen met de applicators die meegeleverd worden in de complete consumentensets.

“Kan de coating op elke fiets?”

Jazeker! Glans, mat, carbon, aluminium. De Proteam Hydro Coating hecht zich op elk oppervlak, tijdens de behandelingen worden alle “harde” oppervlakken van de fiets behandeld met uitzondering van de aandrijflijn en verende delen. Verder zal de gehele fiets, inclusief velgen, naven, cranks etc. extreem water- en vuilafstotend worden. Eenmaal aangebracht zal de coating tot twee jaar je kostbare bezit beschermen.

Proteam Hydro Coating

De coating wordt geleverd met een onderhoudsshampoo, een voorreiniger is eigenlijk niet meer nodig en om de zoveel spoelbeurten zal je je fiets gaan wassen, afhankelijk natuurlijk van gebruik en vervuiling. Inmiddels is de coating op zeer veel verschillende ondergronden uitvoerig getest, van zand en zout op het strand, pekel op de weg, vulkanisch gesteente, klei in de polder en slijk in Limburg: de coating is ertegen bestand en zal de tijd die je besteedt aan het schoonhouden van je fiets veel korter maken!

Niet poetsen, maar fietsen!”

Voor meer info over deze award winnende coating en een volledig overzicht van alle producten en service centers bij jou in de buurt, kijk op: www.proteambicyclecare.com of op de grote social media kanalen zoals Facebook en Instagram.

Bikefreak-magazine