Op de komende editie van VeloFollies (17 – 19 januari) in Kortrijk is de stand van Merida het podium voor de wereldpremière van twee nieuwe e-mountainbikes; de eONE-FORTY Limited en eONE-SIXTY Limited. Deze volledig aluminium uitvoeringen van populaire eONE-FORTY en eONE-SIXTY met carbon hoofdframe en intube accu maken Merida’s line-up van e-mountainbikes compleet.

Merida eONE-FORTY Limited
Merida eOne-Forty Limited

Eind mei 2019 werd in de omgeving van Girona de geheel vernieuwde eONE-SIXTY gepresenteerd aan de wereldwijde pers. Deze enduro e-mountainbike met intube accu in een carbon hoofdframe had de zware taak om zijn reeds zeer succesvolle voorganger te overtreffen. Onderhand kan er op basis van de eerste tests én de verkopen gesteld worden dat deze missie geslaagd is. De in september gepresenteerde eONE-FORTY is gebouwd rond het zelfde carbon hoofdframe als de eONE-SIXTY, maar dankzij de aangepaste geometrie met 140 mm veerweg in plaats van 160 mm is de eONE-FORTY speelser, wendbaarder en veelzijdiger.

Merida eONE-FORTY Limited
Merida eOne-Forty Limited
Merida eONE-SIXTY Limited
Merida eOne-Sixty Limited

Nu is het tijd voor de volledig aluminium versies van deze twee succesvolle modellen. De geometrie van de eONE-FORTY en eONE-SIXTY Limited komt overeen met de reeds bekende carbon varianten. Dankzij de perfecte gewichtsverdeling en de combinatie van een 29” voorwiel met een 27,5” achterwiel rollen beide modellen makkelijk over obstakels, zonder in te leveren op wendbaarheid. Vanzelfsprekend zijn beide modellen uitgerust met de krachtige Shimano E-8000 motor die wordt gevoed door de Shimano E-8035 504 Wh intube accu.

Merida eONE-SIXTY Limited
Merida eOne-Sixty Limited

Dankzij het aluminium frame bieden de eONE-FORTY en eONE-SIXTY Limited veel waar voor hun geld. De Shimano XT/SLX 12 speed afmontage met Shimano MT-520 4 Piston remmen, Rock Shox 35 Gold RL voorvork en Rock Shox Super Deluxe Select+ demper zorgen voor een concurrerende actieprijs van normaal € 4.899 voor € 4.499,- voor de eONE-FORTY Limited en van € 4.999,- voor € 4.599,- voor de eONE-SIXTY Limited. Beide modellen zijn direct na de lancering te bestellen en leverbaar vanaf begin maart 2020. Zoals de naam doet vermoeden zijn beide modellen in beperkte oplage geproduceerd en geldt OP = OP.

Merida is op VeloFollies te vinden op standnummer 408.

Info

www.merida.nl

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!