De LES hardtailfamilie van Pivot heeft wereldwijd overwinningen behaald in professionele wedstrijden. Nu presenteert Pivot met trots het nieuwste lid van dit winnende team: de nieuwe LES 27.5. Deze fiets volgt het voetspoor van de LES 29 en is een droommachine voor de échte liefhebber van hardtail mountainbikes.

De fiets heeft een ultralicht chassis met rijeigenschappen als een BMX gecombineerd met de roleigenschappen van grotere wielen. Dit alles in een snel reagerend en accelererend pakket dat een groot aantal rijders zal passen.

De lichtgewicht Pivot LES 27.5 heeft een carbon frame dat de voorgaande criteria voor stijfheid en krachtoverbrenging ruimschoots overtreft. Het nieuwe ontwerp omvat Boost 110 mm voor- en 148 mm achternaven, zodat de rijders voordeel kunnen hebben van de bredere naven, die stijvere wielen met zich meebrengen en een zeer precies stuurgedrag. Volgens de president/CEO van Pivot, Chris Cocalis, is het een leuke fiets die écht door de bochten en technische parkoersen scheurt.

Pivot LES 27.5De Pivot LES 27.5 is beschikbaar in afmetingen van XL tot L. Zelfs de maat XS kan gemakkelijk een grote bidon in zijn frame herbergen. Cocalis: “Met dit ontwerp kunnen we zelfs rijders vanaf 1m50 laten passen op de fiets, wat betekent dat bijna iedereen een fiets van wereldniveau kan hebben. We ondersteunen een hoop vrouwelijke racers in alle disciplines. Onze beste crosscountryracer, Chloe Woodruss, is net 1m55, en het ontwikkelen van een fiets die haar op voorsprong brengt op de andere rijders heeft een grote prioriteit voor ons. Ze racet en wint op het moment al bijna een jaar op een prototype in zowel World Cup-wedstrijden als nationale XC en short track-evenementen.”

Specificaties

Pivot LES 27.5De rijders hebben de keuze uit twee kleurschema’s: rood of blauw, en vier maten (XS, S, M en L). De fietsen zijn klaar voor competitie met de Fox 32 Step Cast-voorvork, snel rollende Maxxis Ikon 2,2″-banden en een Phoenix Team Flat Carbon-stuur. De fietsen zijn beschikbaar met keuze uit een groot scala van Shimano- of SRAM-onderdelen en mogelijkheden om de wielen te upgraden.

Info

www.pivotcycles.com

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!